1. Haberler
  2. Kırşehir Haberleri
  3. Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi’nde ‘SAUTER’ Projesi Hayata Geçti

Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi’nde ‘SAUTER’ Projesi Hayata Geçti

featured

Sporcu Sağlığı ve Sağlık Turizmi İçin Önemli Bir Adım

Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi’nde, sporcu sağlığı ve sağlık turizmi faaliyetlerinin bölge geneline yaygınlaştırılması amacıyla hazırlanan Sporcu Sağlığı Araştırma, Uygulama ve Termal Rehabilitasyon Merkezi (SAUTER) projesinin açılışı gerçekleştirildi. Hem amatör hem de profesyonel sporcuların faydalanabileceği bu merkez, ölçüm ve egzersiz – rehabilitasyon olmak üzere iki farklı alandan oluşuyor.

SAUTER Projesi ve Sağlık Hizmetleri

Açılış töreninde konuşan SAUTER Yürütücüsü Doç. Dr. Çağdaş Basat, sporculara güçlü bir ekip ve geniş hizmet alanı ile birlikte sağlık hizmeti sunduklarını ifade etti. Jeotermal su ile sağlık hizmeti verecek olan SAUTER projesinin, hem Ahi Evran Üniversitesi’nin gelişimine katkı sağlayacağını hem de İç Anadolu Bölgesi’ni sporcular açısından önemli bir merkez haline getireceğini belirtti.

Pilot Üniversite Projeleri ve Bölgesel Katkı

Üniversite Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kasım Karahocagil, SAUTER’in, 5 yıl önce pilot üniversite projeleri arasında yer aldığını ve jeotermal su ile sağlık hizmeti sunarak bölgede fark yaratacağını vurguladı. Karahocagil, “Pilot üniversite projeleri kapsamında 3 tarım ve 3 sağlık alanında olmak üzere toplamda 6 projeye yer veriyoruz. Bu merkez, her branştan sporculara ve spor danışmanlığı alan herkese hizmet verecek. Ülkemize ve bölgemize katma değer katmak için çalışıyoruz,” dedi.

Ampute Futbol Takımı Sağlık Kontrolleri SAUTER’de

Balkan Şampiyonası öncesinde Kırşehir’de kamp yapan Ampute Futbol Takımı, hafta boyunca sağlık kontrollerini SAUTER’de gerçekleştirecek. Sporcu sağlığı ve rehabilitasyon alanında büyük bir boşluğu doldurması beklenen bu merkez, sporcuların iyileşme süreçlerinde jeotermal kaynakların sunduğu imkanlardan faydalanmasını sağlayacak.

Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi’nde ‘SAUTER’ Projesi Hayata Geçti
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Yerköy Haber Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!