Ordu’nun Çamaş ilçesinde, uçurumdan dereye düşen 60 yaşındaki Melehat ve 65 yaşındaki Fatma Gümüş adlı kız kardeşler, son yolculuklarına uğurlandı. Kardeşlerin aynı evde doğup büyüdüğü, aynı evden gelip gittiği ve aynı gün hayatlarını kaybettikleri öğrenildi.
Olay, Çamaş ilçesine bağlı Sarıyakup Mahallesi Domşu Küme Evleri mevkisinde dün gerçekleşti. Melehat Gümüş ve kardeşi Fatma Gümüş’ten haber alınamayınca, yakınları ve mahalle sakinleri tarafından arama çalışmaları başlatıldı. Sağlık ve jandarma ekipleri olay yerine sevk edildi. Yapılan aramalar sonucunda, iki kardeşin cansız bedenlerine ulaşıldı. İlk belirlemelere göre, kardeşlerin bahçede fındık toplarken dengelerini kaybederek uçurumdan dereye düştükleri belirlendi.
Melehat Gümüş’ün Ali Gümüş ile evli ve 6 çocuk annesi olduğu, Fatma Gümüş’ün ise Mehmet Gümüş ile evli ve 2 çocuk annesi olduğu öğrenildi. Cenaze töreni için Sarıyakup Mahallesi’nde düzenleme yapıldı. Kardeşler, ikindi namazının ardından evlerinin önünde kılınan cenaze namazının ardından aynı mahalle mezarlığına defnedildi.
Kardeşlerin komşusu Kemal Yaman, “Bu ablalarımız, fındık toplarken öğlen yemeğe gelmeyince endişelendik. Aramızda bulamayınca aramaya çıktık ve maalesef cenazelerini dere yatağında bulduk. Onlar aynı evde büyüdüler, aynı eve gittiler. Belki yanlarında birisi olsaydı, farklı olabilirdi ama ikisi birlikte fındık topluyorlardı” şeklinde konuştu. Olayla ilgili inceleme devam ediyor.
