1. Haberler
  2. GÜNDEM
  3. Adli Tıp, kemiklerin Cem Garipoğlu’na ait olduğunu açıkladı

Adli Tıp, kemiklerin Cem Garipoğlu’na ait olduğunu açıkladı

cem garipoğlu

Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı, mezardaki kemiklerin Cem Garipoğlu’na ait çıktığını açıkladı.

Münevver Karabulut’un katili Cem Garipoğlu’nun açılan mezarından alınan kemik örnekleri üzerindeki inceleme tamamlandı. Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı, mezardaki kemiklerin Cem Garipoğlu’na ait çıktığını açıkladı.

Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı’nın açıklaması şu ifadelere yer verildi:

“Cezaevinde intihar ettiği tespit edilerek defnedilen Cem Garipoğlu’ nun, ölmediği ve defnedilen kişinin farklı biri olduğuna yönelik iddialar üzerine Karabulut ailesinin talebi ve Silivri Cumhuriyet Başsavcılığının kararıyla 3 Ekim 2024 tarihinde fetlı-i kabir işlemi yapılmıştır.

İstanbul Adli Tıp Kurumu uzmanları tarafından yapılan inceleme sonrasında B iyoloj i ihtisas Dairesi’nde kemik, diş ve diğer tüm örnekler üzerinde DNA incelemeleri büyük bir titizlikle gerçekleştirilmiştir.

Yapılan işlemlerin sonucunda mezardan çıkarılan örneklerin, Baba Mehmet Nida ve Anne Tülay Makbule’nin müşterek çocuğu Cem Garipoglu’na ait olup yine bu kişinin 2014 yılında otopsi işlemi yapılarak intihar ettiği belirlenen şahısla birebir aynı DNA profiline sahip olduğu tespit edilmiştir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

Adli Tıp, kemiklerin Cem Garipoğlu’na ait olduğunu açıkladı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Yerköy Haber Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!