Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Önlenebilir Körlüklere Dikkat!

Dünya Görme Günü ve Önlenebilir Körlükler Hakkında Farkındalık

Op. Dr. Mehmet İçöz, Dünya Görme Günü kapsamında yaptığı açıklamada, önlenebilir körlük ve görme kusurlarına dikkat çekmenin önemini vurguladı. Dünya Görme Günü’nün her yıl Ekim ayının ikinci perşembe günü düzenlendiğini belirten İçöz, küresel anlamda farkındalık yaratmanın hedeflendiğini ifade etti.

Görme Sağlığı: Doğumdan Erişkinliğe Kadar Dikkat Edilmesi Gerekenler

İçöz, görme hastalıklarının her yaş grubunda farklılık gösterebildiğini ve bu nedenle yaşamın her aşamasında göz muayenesinin büyük önem taşıdığını belirtti. Yenidoğan bebeklerde yapılan ilk göz taramalarının, konjenital katarakt, retinoblastom ve herediter hastalıkları tespit etmede kritik rol oynadığını söyledi. Ayrıca, çocukluk döneminde ambliyopi (göz tembelliği) ve göz kayması gibi hastalıkların erken teşhisinin önemini vurguladı.

Erişkin Yaşta Görme Muayenesi ve Önlenebilir Körlükler

Erişkinlerde göz muayenesinin önemini anlatan Dr. İçöz, önlenebilir körlük açısından önde gelen hastalıkları şu şekilde sıraladı:

  • Katarakt
  • Korneal opasiteler
  • Yaşa bağlı makula dejenerasyonu
  • Glokom
  • Diyabetik retinopati

Özellikle kataraktın, ameliyatla başarılı sonuçlar alınabilen en yaygın görme problemi olduğunu belirten İçöz, diğer hastalıkların da erken teşhisi ile görme kalitesinin korunabileceğini ifade etti.

Sağlıklı Görme İçin Öneriler

Dr. İçöz, göz sağlığını korumanın önemini vurgulayarak, herkese gören gözlerle ve gülen yüzlerle güzel günlerde görüşme dileğinde bulundu.

DİĞER VİDEOLAR