Balıkesir’in Edremit ilçesine bağlı Yolören Mahallesi’nde bulunan Zeytinli Sanayi Bölgesi’ndeki bir fabrikada meydana gelen yangına itfaiye ve iş makineleriyle müdahale ediliyor. Alevlerin çevredeki iş yerlerine sıçramasını engellemek için büyük çaba harcanıyor.
Yangın, henüz belirlenemeyen bir sebepten ötürü çıktı ve hızla yayılarak fabrikayı sardı. Yükselen dumanlar çevre halkında endişeye neden olurken, yangının diğer iş yerlerine sıçrama riski üzerine çok sayıda ekip bölgeye sevk edildi.
Yangını kontrol altına almak için Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ve Edremit Belediyesi ekipleri harekete geçti. İtfaiye Daire Başkanlığı’ndan 15 itfaiye aracı ve 1 adet 35 tonluk su tankeri, İlçe Hizmetleri 1. Bölge Dairesi Başkanlığı’ndan 1 iş makinesi, BASKİ’den 2 su tankeri, Edremit Belediyesi’nden ise 2 su tankeri ve 1 iş makinesi sahaya yönlendirildi. Ekipler, alevlerle mücadeleyi sürdürerek yangının diğer iş yerlerine sıçramasını önlemek için yoğun çaba harcamaktadır.
