Siirt’in Baykan ilçesinde 18 Ekim 2024 tarihinde kaybolan Mekkiye Akyel’in soruşturması kapsamında iddianame düzenlendi. Akyel’in eski eşi ve yakınlarının da aralarında bulunduğu 3 kişi hakkında “töre saikiyle tasarlayarak kasten öldürme” ve “kişiyi hürriyetinden yoksun kılma” suçlarından iddianame hazırlandı.
Adalet Bakanı Akın Gürlek, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, Baykan’da kaybolan Akyel’in dosyasının 190 bin metrekarelik alanda yüzlerce personel tarafından detaylı bir şekilde incelendiğini duyurdu. Gürlek, dijital delillerin, HTS ve PTS kayıtlarının, tanık ifadelerinin ve şüphelilerin çelişkili beyanlarının titizlikle değerlendirilerek, şüpheliler hakkında iddianame hazırlandığını belirtti.
Akyel’in avukatı Gurbet Bilbay, iddianameyle ilgili yaptığı açıklamada, cesede ulaşılamamış olmasına rağmen, Akyel’e ait olan herhangi bir telefon, banka, ulaşım veya sağlık hareketliliğine dair kayda rastlanmaması ve şüphelinin fıstık bahçesinde bulunan eşyaların incelenmesine değinildiğini ifade etti. Bilbay, iddianamenin hazırlanmasının ceza alınacağı anlamına gelmediğini, arama-kurtarma çalışmalarının devam etmesi ve adaletin yerini bulması gerektiğini vurguladı.
Aynı zamanda Akyel’in ablası olan Halime Pilgir, Bakan Gürlek’e teşekkür ederek, olaya gösterdiği hassasiyetten memnuniyet duyduğunu belirtti. Pilgir, iddianamenin yanı sıra kardeşinin kemiklerinin bulunmasını ve faillerin en ağır şekilde cezalandırılmasını istediklerini ifade etti. Kardeşinin bulunması için yürütülen çalışmalara değinen Pilgir, acı verici süreçte yaşadıklarını dile getirerek, desteklerinden ötürü Bakan Gürlek’e minnettarlığını iletti.
