Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

ROKETSAN’ın roket yarışması Aksaray’da başladı

TEKNOFEST kapsamında her yıl ROKETSAN tarafından düzenlenen Roket Yarışması’nın 2026

TEKNOFEST kapsamında her yıl ROKETSAN tarafından düzenlenen Roket Yarışması’nın 2026 finali heyecanı dorukta. Aksaray Hisar Atış Alanı’nda 7-13 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilen yarışmanın finalinde, 73 takım füzelerini gökyüzüne fırlatarak becerilerini sergiledi.
TEKNOFEST’in bu yıl 9. kez düzenlenen Roket Yarışması, lise, orta irtifa, yüksek irtifa, zorlu görev, özgün hibrit yakıt motorlu roket ve özgün sıvı yakıt motorlu roket olmak üzere altı kategoride gerçekleşti. Toplamda 2,139 takımın başvurduğu yarışmada elemeleri geçen 73 takım finalde yarışma hakkı elde etti. Bu yıl uluslararası katılımın artmasıyla Malezya, Suudi Arabistan, Hindistan, Bosna-Hersek, Azerbaycan ve Endonezya’nın da aralarında bulunduğu toplam yedi ülkeden takımlar finalde yer aldı. Dereceye giren ekipler, ödüllerini 30 Eylül-4 Ekim tarihleri arasında Şanlıurfa GAP Havalimanı’nda düzenlenecek TEKNOFEST Güneydoğu etkinliğinde alacaklar.
ROKETSAN Genel Müdürü Murat İkinci, yarışmanın önemine vurgu yaparak, gençlerin uzay ve savunma teknolojilerindeki bilgi ve yeteneklerine katkı sağladıklarını belirtti. Aksaray’da gerçekleşen yarışmada Türkiye’nin gelecekteki uzay ve havacılık çalışmalarını simüle ettiklerini dile getiren İkinci, Uluslararası İnsansız Hava Aracı-300’ün Türkiye için stratejik bir kazanım olduğunu vurguladı.
Yarışmaya katılan gençler, Türkiye’nin uzay ve havacılık alanındaki geleceğine katkıda bulunmanın heyecanını yaşadı. Ankara’dan katılan lise öğrencisi Tuğrul Alp Erdoğan, yaptıkları atışın başarısını büyük bir mutlulukla paylaşırken, üniversite öğrencileri Mehmet Ali Fuat Güney ve Rahime Şevval Ulutaş, genç nesillere bilgi ve deneyim aktarmanın önemine vurgu yaptılar.

Elektrik-elektronik sektörü, 2026 yılında 20 milyar dolarlık bir dış satım
Sıradaki Haber Elektronikte hedef 20 milyar dolar