Arnavutköy ilçesinde meydana gelen elim olayda, iddiaya göre 12 yaşındaki bir çocuk, okul çıkışında 3 akranı tarafından zorla çayırlık alana götürülerek defalarca darp edildi. Olaya tanık olan anne, oğlunun yüzünde ve vücudunda meydana gelen darp izlerini fark ederek polise başvurdu ve şikayetçi oldu. Şiddet uyguladıkları iddia edilen 3 çocuk ise gözaltına alındı.
Olay, Arnavutköy’de gerçekleşti. 5. sınıf öğrencisi A.H. isimli çocuk, okul çıkışında iddiaya göre C.K., M.M. ve M.A.T. isimli 3 çocukla karşılaştı. Arkadaşının yerini sordukları A.H.’yi zorla çayırlık alana götüren şahıslar, burada çocuğa saldırdılar. A.H., yaşadığı darbe sonucu yüzünde ve vücudunun çeşitli bölgelerinde morluklarla sonuçlanan bir şiddet olayına maruz kaldı.
Epilepsi hastası olduğunu söyleyerek saldırganlardan kurtulmaya çalışan A.H.’nin çaresiz anları cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Şiddet görüntüleri, çocuğun zorbalığa uğradığı acı anları belgeledi. Bir vatandaşın müdahalesiyle şiddet durduruldu ve olay son buldu.
Olay sonrası çocuğunu arayan ve durumu öğrenen anne F.H., yaşadığı acıyı dile getirerek olayla ilgili şikayetçi oldu. A.H. hastaneye kaldırılırken, aile darp raporu alarak polise şikayette bulundu.
Şikayet üzerine harekete geçen Arnavutköy İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, M.M., C.K. ve M.A.T. isimli şüphelileri gözaltına aldı. Adli süreç başlamak üzere olan çocuklar, “kasten yaralama”, “tehdit”, “hakaret” ve “özel hayatın gizliliğini ihlal” suçlarından yargılanacaklar.
Yaşadıklarını anlatan anne F.H., çocuğunun başkaları tarafından da daha önce zorbalığa uğradığını öğrendiğini belirtti. Aile olarak yaşadıkları travmayı paylaşan anne, adaletin yerini bulmasını ve başkalarının benzer durumlarla karşılaşmamasını temenni etti.
