Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Yerköy YHT Tünelinde Gerçeği Aratmayan Tatbikat: 15 İşçi Kurtarıldı

Yozgat’ta, Kayseri-Yerköy Yüksek Hızlı

Yozgat’ta, Kayseri-Yerköy Yüksek Hızlı Tren Hattı inşaatındaki Delice köyü yakınlarında bulunan tünelde, patlama tatbikatı gerçekleştirildi. Senaryo gereği tünel içinde meydana gelen patlama sonrasında çıkan yangında, içeride 15 işçi mahsur kaldı. İhbar üzerine olay yerine 112 sağlık, AFAD, UMKE, itfaiye ve jandarma ekipleri hızla sevk edildi.

Ekipler Koordineli Çalıştı

UMKE ve sağlık ekipleri, yaralı işçilere müdahale ederken, AFAD ekipleri enkaz altında kalan işçileri kurtardı. Jandarma ekipleri ise geniş güvenlik önlemleri aldı. Yaralılar enkazdan çıkarılarak ambulanslarla bölgedeki hastanelere sevk edildi. Gerçeği aratmayan tatbikat başarılı bir şekilde tamamlandı.

Vali Özkan’dan Tatbikat Mesajı

Tatbikat sonrası açıklamalarda bulunan Yozgat Valisi Mehmet Ali Özkan, afetlere karşı hazırlıklı olmanın önemine dikkat çekerek, “Bugün burada kurumlarımız muhtemel afet durumlarına karşı nasıl müdahale edeceklerini bize gösterdiler. Afetlere hazırlıkta en önemli olan şey riski bertaraf etmektir. Ancak, böyle tatbikatlarla olası bir durumda müdahale tarzımızı belirlemek de çok önemli” dedi.

Vali Özkan, tatbikata katkı sunan AFAD, Yozgat ve Yerköy Belediyesi, UMKE, sağlık ekipleri, jandarma, gönüllü ekipler ve Milli Eğitim’den gönüllü öğretmenlere teşekkür etti. Vali, “Bu bir tatbikat, Rabbim gerçeğini yaşatmasın, ama biz hazırlığımızı yapalım” ifadelerini kullandı.

Tatbikat Sonrası Vatandaşlara İkram

Tatbikatın ardından Türk Kızılayı tarafından vatandaşlara çay ve çorba ikram edildi. Tatbikat, olası bir afet anında ekiplerin hazır olduğunu göstererek başarıyla sonuçlandı.