İstanbul merkezli 4 ilde gerçekleştirilen bir operasyonda, Merkez Hakem Kurulu (MHK) Başkanı Ferhat Gündoğdu dahil olmak üzere hakemler ve gözlemciler de dahil olmak üzere 7 şüpheli, “mobbing” ve “resmi belgede sahtecilik” suçlamalarıyla gözaltına alındı.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma, 15 Eylül 2025 tarihinde bir mağdurun ifadesi doğrultusunda başlatıldı. Soruşturma kapsamında, şüphelilerin “mobbing” ve “resmi belgede sahtecilik” suçlarıyla suçlandığı belirlendi. Yapılan açık kaynak araştırmaları, MASAK ve HTS incelemeleri, müşteki ve tanık ifadeleri ile bilirkişi raporları sonucunda, MHK Başkanı Ferhat Gündoğdu ve bazı MHK üyeleri ile hakem ve gözlemciler arasında suç ilişkisi olabileceği değerlendirildi. Bu nedenle suç delillerini toplamak amacıyla İstanbul merkezli 4 ilde eş zamanlı operasyon düzenlendi.
Operasyon sonucunda MHK Başkanı Ferhat Gündoğdu, TFF Faal Hakemler Derneği Başkanı Ferdi Karadoruk, TFF Merkez Hakem Kurulu eski Başkan Vekili Ahmet Şahin, TFF Merkez Hakem Kurulu eski Üyesi Yunus Yıldırım, MHK Üyesi ve TFF Eğitim ve 4. Bölge Sorumlusu Sebahattin Şahin, TFF Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği İstanbul Şubesi Teşkilat Sorumlusu Alican Sağlar ile TFF Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği İstanbul İl Hakem Kurulu Başkanı Emre Kosif gözaltına alındı.
