Sanatçı Güllü’nün Yalova’da ölümüyle ilgili dava sürecinde tanıkların ifadeleri önem taşıyor. İlk duruşmada tanık Sultan Nur Ulu, yaşananları detaylı bir şekilde anlattı. Olay gecesi odada eğlenirken Tuğyan Ülkem Gülter’in içeri girerek Roman havası oynadığını belirten Ulu, daha sonra yaşanan talihsiz olayı anlattı. Ulu, Gülter’in Güllü’yü bacaklarından tutup yüzü cama dönük şekilde pencereden attığını ifade etti. Ardından Tuğyan’ın telefonu alıp aşağı indiğini söyleyen Ulu, kendisini zarar vermekle tehdit ettiğini ve hatta “Ben yanarsam seni de yakarım” dediğini belirtti.
Olayın ardından Tuğyan ile ilişkisini açıklayan Ulu, gerçekleri sakladığı için sarıldığını belirtti. Tuğyan’ın kendisinden ayrılmak istemediğini söyleyen Ulu, avukatına anlattıklarını paylaşmamış olmasının sebebini güvenlik endişesiyle açıkladı. Ancak gözaltına alındıktan sonra gerçekleri anlattığını belirtti.
Tuğyan’ın önceden kendisine böyle bir şey yapacağını söylemediğini belirten Ulu, aralarında küçük tartışmalar haricinde hiçbir olumsuz durum yaşanmadığını ifade etti. Olay gecesinde çalınan şarkı “Malakata” ile ilgili de Ulu’nun açıklamalarına yer verildi. Ayrıca Ulu, evin dış kapısındaki kilidin sponsorlu reklam amaçlı takıldığını belirtti.
Güllü’nün ölümüyle ilgili davada tanıkların ve tarafların beyanları alınmaya devam ediyor.
