Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Soma’daki faciadan yürek burkan hikaye: 5 yıl sonra zorunlu döndüğü maden mezarı oldu

Soma ilçesindeki İmbat maden ocağında meydana gelen faciada yaşamını yitiren

Soma ilçesindeki İmbat maden ocağında meydana gelen faciada yaşamını yitiren 20 yıllık madenci İsa Olcay’ın, emekli olduktan sonra maddi sıkıntılar nedeniyle tekrar işe dönmek zorunda kaldığı ortaya çıktı. İzmir Adli Tıp Kurumu’na nakledilen cenazelerin işlemleri devam ederken, hayatını kaybeden işçilerin defnedileceği yerler belirlendi.
Soma’daki İmbat maden işletmesinde yaşanan göçük felaketi, arama kurtarma çalışmaları sonucunda acı bir şekilde sona erdi. Kazada 2 işçi yaralanırken, Halit Ersay, Kerim Ören, Ramazan İnce, Ömer Karakaya ve İsa Olcay gibi 5 madenci hayatını kaybetti.
Kurtarılan madencilerden Süleyman Şakrak ve İbrahim Çimen’in sağlık durumlarının iyi olduğu belirtilirken, Süleyman Şakrak’ın taburcu olduğu bildirildi. Faciada yaşamını yitiren işçilerden Halit Ersay’ın Denizli’nin Çameli ilçesine, Kerim Ören’in Manisa’nın Kırkağaç ilçesine, Ömer Karakaya’nın ise İzmir’e defnedileceği açıklandı.
İsa Olcay’ın 5 yıl aradan sonra tekrar madende çalışmaya başladığı ve emeklilik döneminde ekonomik sıkıntılar yaşadığı ortaya çıktı. Maden şehitlerinden Kerim Ören ve Ömer Karakaya’nın cenazeleri memleketlerine gönderilirken, diğer işçilerin cenaze işlemleri devam ediyor. Kerim Ören ve Ömer Karakaya’nın Kırkağaç’a, Halit Ersay’ın Denizli’ye, Ramazan İnce’nin ise İvrindi’ye defnedileceği belirtildi. İsa Olcay’ın cenazesinin ise yarın Kütahya’nın Gediz ilçesinde toprağa verileceği bildirildi.

Iğdır’ın merkezinde arama kararı bulunan M.P. isimli şahıs, 20 yıl
Sıradaki Haber Iğdır’da 20 yıl 10 ay hapis cezasıyla aranan hükümlü yakalandı