Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Elektrikli araç yangınlarına karşı kalkan: Türk mühendislerinin geliştirdiği özel battaniye

Türk mühendislerinin tasarladığı özel yangın battaniyeleri, alevlerin yayılmasını engellemek için

Türk mühendislerinin tasarladığı özel yangın battaniyeleri, alevlerin yayılmasını engellemek için kullanılıyor. Elektrikli araç kullanımının artmasıyla birlikte, elektrikli araç yangınlarıyla mücadele konusunda alınması gereken tedbirler de önem kazanıyor. Son zamanlarda Aydın’ın Söke ilçesinde meydana gelen bir elektrikli araç yangını, uzmanları geleneksel yangın söndürme yöntemlerinin yetersiz olabileceği konusunda uyarırken, bu alana özel çözümler geliştiren Nivofire firması 3 farklı yangın battaniyesi modeli sunuyor.

Elektrikli araç sayısındaki artışla ilgili konuşan Nivofire Satış ve Pazarlama Müdürü Şemsettin Karasu, Türkiye’deki elektrikli araç sayısının hızla arttığını ve 2035 yılına kadar 8 milyona ulaşmasının beklendiğini belirtti. Karasu, elektrikli araçların fosil yakıtlı araçlara göre yangın riskinin daha düşük olduğunu ancak yangın çıktığında daha fazla tehlike oluşturabileceğini ifade etti.

Elektrikli araçlardaki yangın risklerine dikkat çeken Karasu, yangın battaniyelerinin kullanımının önemine vurgu yaparak, üretilen battaniyelerin ulusal veya uluslararası standartlara sahip olmasının gerekliliğini vurguladı. Nivofire tarafından geliştirilen battaniyelerin yangın durumunda aracın üzerine örtülerek yangının büyümesini engellediğini ve önlem alındığını belirtti.

Nivofire’un elektrikli araç yangınlarına karşı geliştirdiği battaniyelerin etkinliği birçok olayda denenmiş ve onaylanmıştır. Karasu, özellikle itfaiyeciler, kurumsal ve bireysel kullanıcılar için farklı modeller sunduklarını ve firmalarının elektrikli araç yangın battaniyesi üreten tek yerli firma olduğunu söyledi.

Türkiye’de uluslararası standartlara uygun elektrikli araç yangın battaniyesi üreten tek firma olduklarını belirten Karasu, firma bünyesinde yapılan çalışmaların teknoloji ve inovasyona önem verdiğini vurguladı. Aynı zamanda battaniyelerin kullanımı hakkında bilgi veren Karasu, 30 saniyeden kısa bir sürede aracın üzerine örtülebileceğini, böylece yangının büyümesinin engellenebileceğini belirtti.

Şanlıurfa’da gerçekleştirilen TEKNOFEST Güneydoğu etkinliği kapsamında İnönü Üniversitesi standı, çeşitli
Sıradaki Haber TEKNOFEST Güneydoğu’da İnönü Üniversitesi’nin standı yoğun ilgi görüyor