Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Rusya Kiev’de çok katlı binayı vurdu: 2 ölü, 9 yaralı

Rusya tarafından Ukrayna’nın başkenti Kiev’e gerçekleştirilen İHA saldırısı sonucunda, çok

Rusya tarafından Ukrayna’nın başkenti Kiev’e gerçekleştirilen İHA saldırısı sonucunda, çok katlı bir binaya isabet ederek 2 kişi hayatını kaybetti, 9 kişi de yaralandı.
Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Rusya’nın Kiev’e düzenlediği saldırıda 2 kişinin öldüğünü, 9 kişinin ise yaralandığını açıkladı. Zelenskiy, “Ruslar, insanlarımıza karşı saldırılarına devam ediyorlar; evleri hedef alıyorlar ve öldürmeye devam ediyorlar. Bu akşam Rusya, Kiev’de çok katlı bir apartmanı ‘Şahed’ İHA ile hedef aldı ve şu ana kadar iki kişinin hayatını kaybettiği bildirildi. Ailelerine ve yakınlarına başsağlığı diliyorum. Dokuz kişi de yaralandı ve ilk müdahale ekipleri yangını kontrol altına alarak söndürdü” şeklinde konuştu.
Zelenskiy, saldırının Rusya’ya karşı baskının artması gerektiğinin bir kanıtı olduğunu belirterek, “Onlar acımasız saldırılarına devam ediyorlar. Onlar savaşı uzatıyorlar. Amerika’nın teklifine verdikleri yanıt, ‘Şahed’ İHA’ları oldu. Amerika Birleşik Devletleri’nin bu sinyalleri görmesini ve kararlı bir şekilde hareket etmesini bekliyoruz. Rusya’yı bu savaşı sonlandırmak için güç kullanmaya zorlamak gerekiyor” ifadelerini kullandı.
Kiev Savcılığı, saldırı sonucunda 25 katlı bir binanın vurulduğunu belirterek, hayatını kaybedenlerden birinin binada, diğerinin ise binanın yanındaki bir araçta olduğunu aktardı.

KKTC Cumhurbaşkanı Tufan Erhürman’ın 15-16 Ekim tarihlerinde gerçekleştirmeyi planladığı resmi
Sıradaki Haber KKTC Cumhurbaşkanı Erhürman’ın Ankara ziyareti sağlık sorunu nedeniyle ertelendi