Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Oyuncak silah şakasına gerçek silah cezası

Avukat Zeynep Karakuş, silahın bir kimseye doğrultulmasının, şaka amaçlı bile

Avukat Zeynep Karakuş, silahın bir kimseye doğrultulmasının, şaka amaçlı bile olsa ‘silahlı tehdit’ suçunu oluşturduğunu belirtti. Karakuş, “Oyuncak veya kuru sıkı silahlarla yapılan şakaların suç teşkil etmediği yanılgısının bir anlamı yok” dedi.

Karakuş’a göre, şaka niyetiyle yapılan eylemler ciddi yasal sonuçlara yol açabilir. Günlük hayatta sıkça karşılaşılan ve hafife alınan şakalar, ceza hukuku bakımından önemli sonuçlara neden olabilir. Yargıtay’ın da bir kişiye şaka amaçlı silah doğrultulmasının silahla tehdit suçu teşkil edeceğine karar verdiğini aktardı. Masumane bir şaka olarak nitelendirilen eylemlerin bile mağduriyetin ve kamu düzeninin korunması açısından ciddiye alınması gerektiğini belirtti.

Karakuş, oyuncak silahların dahi suç oluşumunu engellemediğini vurgulayarak, “Silahın türü ya da içeriği ne olursa olsun, karşınızdaki kişiye doğrultulduğunda, silahın etkisi ve tehlikesi ortadan kalkmaz” diye konuştu. Ona göre, kişinin niyeti değil, ortaya çıkan tehlikeli durum esas alınmalıdır. Bu nedenle ‘sadece şaka yapıyordum’ savunması suç oluşumunu önlemez. Kuru sıkı, oyuncak veya dolu-boş silah ayrımının da suç oluşumunu etkilemediğini belirtti.

Ayrıca, meşru müdafaa durumunda, yani bir kişinin kendini veya başkasını haksız bir saldırıya karşı koruması halinde, faile ceza verilmediğini de ekledi.

Kastamonu Seydiler ilçesinde meydana gelen bir trafik kazasında otomobil takla
Sıradaki Haber Takla atan otomobilin sürücüsü yaralandı