Akdağmadeni Belediyesi, Akdağmadeni Kaymakamlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle düzenlenen Kitap Günleri etkinliği, bu yıl dördüncü kez gerçekleşecek. Etkinlik, 20-25 Ekim tarihleri arasında Akdağmadeni Belediye Konferans Salonu’nda gerçekleştirilecek ve kitapseverleri yazarlar ile yayınevleriyle buluşturacak.
Belediye tarafından yapılan açıklamaya göre, Kitap Günleri kapsamında çok sayıda yazar ve yayınevi etkinliğe katılacak ve farklı türlerdeki kitaplar okuyucularla buluşacak. Bu etkinlikle vatandaşlar, kitapları yakından inceleme ve edebiyat dünyasının çeşitli eserlerini keşfetme fırsatı bulacak. Ayrıca, her yaştan katılımcının ziyaret edebileceği bu etkinliğin, özellikle çocuklar ve gençler arasında kitap okuma alışkanlığının gelişmesine katkı sağlaması hedefleniyor.
Akdağmadeni Belediye Başkanı Dr. Nezih Yalçın, kitapların bireysel gelişim ve toplumsal kültür açısından önemli olduğunu vurgulayarak tüm vatandaşları Kitap Günleri’ne katılmaya davet etti. Başkan Yalçın, yaptığı açıklamada şunları belirtti: “Kitaplar, bilgi edinmenin yanı sıra hayal dünyamızı zenginleştiren, düşünce ufuklarımızı genişleten en kıymetli kaynaklarımızdan biridir. Akdağmadeni Belediyesi olarak kültürel etkinliklere büyük önem veriyoruz. Kitap Günleri etkinliğimizle vatandaşlarımızı kitaplar, yazarlar ve yayınevleriyle buluşturmayı amaçlıyoruz. Özellikle çocuklarımızın ve gençlerimizin kitaplarla daha fazla vakit geçirmelerini teşvik ediyoruz. Tüm vatandaşlarımızı 20-25 Ekim tarihleri arasındaki Kitap Günleri etkinliğimize davet ediyorum.”
