Sakarya’nın Adapazarı ilçesinde, taşındığı evde kalan son eşyalarını almak için geldiği sırada komşusu tarafından öldürülen, 35 yaşındaki Hakan Turak’ın hayatı hakkında ilginç detaylar ortaya çıktı. Turak ve eşinin çocukluk yıllarını yetiştirme yurdunda geçirdiği belirlendi.
Olay, 15 Temmuz Camili Mahallesi’nde meydana geldi. Daha önce yaşanan anlaşmazlıklar sonrasında evini terk ederek taşınmaya karar veren Hakan Turak, evde kalan son parçalarını almak üzere eski evine gitti. Ancak alt katta oturan komşusu S.T. ile karşılaşınca aralarında tartışma başladı. Kısa sürede büyüyen tartışma sonucunda S.T., yanındaki silahla Turak’a ateş etti. Ağır yaralanan Turak, hastaneye kaldırıldı ancak tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.
Öte yandan, cinayete kurban giden Turak’ın çocukluk ve gençlik yıllarını devlet koruması altında geçirdiği, eşinin de benzer bir şekilde devlet yurdunda büyüdüğü ortaya çıktı. Sakarya İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nde görevli olan ve 2 çocuk babası olan Turak, yakın zamanda sonsuzluğa uğurlandı.
Olayın ardından yakalanan şüpheli S.T.’nin psikolojik sorunları olduğu iddia edildi. Emniyetteki işlemlerinin ardından tutuklanan S.T., cezaevine gönderildi.
