Bursa’da, kendisini avukat olarak tanıtarak hukuki destek vaadiyle vatandaşları kandırdığı iddia edilen bir yabancı uyruklu kadın, polis ekipleri tarafından yakalandı. Dolandırıcılık suçundan arandığı belirlenen şüpheli hakkında, Türkiye’de yasal olarak kalma hakkının olmadığı ve çeşitli suçlardan kayıtlarının bulunduğu ortaya çıktı.
Bursa Emniyet Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüğü ekipleri, Nilüfer ilçesinde yaptıkları saha araştırmaları sırasında, geçmişte vatandaşlara hukuki destek sağlama vaadiyle kendisini avukat olarak tanıtan yabancı uyruklu kadını tespit etti. Ekipler, harekete geçerek şüpheliyi yakalayıp gözaltına aldı.
Sorgulama sonucunda, şüphelinin dolandırıcılık suçundan arandığı belirlendi ve ayrıca iftira, tehdit, hakaret ve uyuşturucu madde ticareti gibi çeşitli suçlardan kayıtlarının olduğu ortaya çıktı. Kadının Türkiye’de yasal olarak kalma hakkı bulunmamaktadır.
Yabancı uyruklu kadın, sınır dışı edilmesine karar verildi. Gerekli adli ve idari işlemler tamamlandıktan sonra, İl Göç İdaresi Müdürlüğü tarafından sınır dışı edilmek üzere teslim alınacak.
