AK Parti Yozgat Milletvekili Süleyman Şahan, Türkiye Büyük Millet Meclisi Plan ve Bütçe Komisyonu’nda gerçekleştirilen Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı bütçe görüşmelerinde söz alarak Yozgat’ın sanayide ve üretimde hak ettiği noktaya gelmesi için bakanlığa çağrıda bulundu. Şahan, şehrin yıllardır beklediği yatırımların hayata geçmesi ve Yozgatlı gençlerin kendi memleketlerinde iş bulabilmesi için bakanlığa üç temel talep iletti.
Görüşmeler sırasında Yozgat’ın üretim altyapısına dikkat çeken Şahan, ilk olarak Yozgat Sanayi ve Ticaret Merkezi Sanayi Sitesi ihalesinin bir an önce yapılarak inşaat sürecinin hızlandırılmasını istedi. Kent merkezinde esnaf ve sanayicinin daha modern alanlarda faaliyet göstermesinin önemine değinen Şahan, sürecin uzamadan neticelenmesi gerektiğini ifade etti.
Şahan’ın masaya koyduğu ikinci kritik konu ise Bozok Organize Sanayi Bölgesi oldu. Yatırımcıların şehre gelmesi için altyapının eksiksiz olması gerektiğinin altını çizen Milletvekili Şahan, Bozok OSB’deki devam eden altyapı çalışmalarının süratle bitirilmesini ve bölgenin yeni yatırımlara tamamen hazır hale getirilmesini talep etti.
Son olarak Yozgat Merkez ile Yerköy ilçesini kapsayan 2 bin 608 hektarlık devasa sanayi alanını gündeme getiren Şahan, bu bölgenin bir an önce üretime kazandırılması için bürokratik ve teknik adımların atılmasını istedi. Tarımsal gücü sanayiyle birleştirecek projelerin peşini bırakmayacaklarını vurgulayan Şahan, Yozgat’ın kalkınması ve gençlerin doğup büyüdükleri topraklarda kalabilmesi için Ankara’da yatırımların takipçisi olmayı sürdüreceğini dile getirdi.
