Akbank, UNEP FI ve UN Women tarafından oluşturulan 2024 Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Çalışma Grubu’na dahil oldu ve diğer bankalarla birlikte geliştirdikleri rehberde “iyi uygulama örneği” olarak yer aldı. Akbank, Türkiye’den katılan tek banka olarak, toplumsal cinsiyet eşitliği ve kadınların güçlenmesi konularında öncü çalışmalarıyla öne çıktı. Banka, uluslararası düzeyde sürdürülebilir finansman, KOBİ destekleri ve uluslararası borçlanma projelerinde kadınları önceliklendirme konusundaki çabalarıyla rehberde örnek gösterildi.
Akbank Genel Müdürü Kaan Gür, yaptığı açıklamada, sürdürülebilirliği sadece çevreyle sınırlamadıklarını belirterek, toplumsal cinsiyet eşitliği ve kadınların güçlenmesinin önemli bir parçasını oluşturduklarını vurguladı. Bankanın, UNEP FI ve UN Women tarafından hazırlanan rehberde Türkiye’den yer alan tek banka olarak seçilmiş olmasının sektörlerini ve ülkelerini uluslararası alanda temsil etmekten büyük gurur duyduklarını ifade etti.
Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Çalışma Grubu, bankacılık sektöründe toplumsal cinsiyet eşitliğine yönelik kapsamlı rehberlik sağlamak amacıyla bir araya geldi. Grup, cinsiyete duyarlı liderlik, iş yeri ortamı, portföy dönüşümü, finansal kapsayıcılık ve ekosistem dönüşümü gibi kritik konularda finans kurumları için yol haritalarını içeren rehberi geliştirdi.