Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

    Mavi Vatan-2025 Tatbikatı’nın Seçkin Gözlemci Günü nefes kesti

    Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’nın Mavi Vatan-2025 Tatbikatı, Seçkin Gözlemci Günü’nde heyecan doruktaydı. Tatbikatta gerçekleşen operasyonlar ve askeri birimlerin başarılı performanslarıyla, Deniz Kuvvetleri’nin caydırıcı gücünü artırmak hedefleniyor. Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Türk Silahlı Kuvvetlerinin eğitimli personeliyle her an harekete geçmeye hazır olduğunu vurguladı.

    Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nın Mavi

    Deniz Kuvvetleri Komutanlığı, Mavi Vatan-2025 Tatbikatı kapsamında düzenlenen Seçkin Gözlemci Günü’nün etkileyiciliği yadsınamazdı. Karargah personeli ve katılımcı unsurların karar alma yeteneklerini geliştirmeyi amaçlayan tatbikat, Deniz Kuvvetleri’ne bağlı komutanlıkların operasyonel yönetimini değerlendirdi. Ege, Karadeniz ve Doğu Akdeniz’de gerçekleştirilen tatbikat, Seçkin Gözlemci Günü etkinliğiyle TCG Salihreis’te başladı. Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler ve beraberindeki TSK Komuta Kademesi, TCG ORUÇREİS firkateyni tarafından top atışlarıyla karşılandı.

    SAS Timi, Mavi Vatan Tatbikatı’nda başarılı bir şekilde tespit edilen bir mayını imha ederken, Amfibi Hücum Timi tarafından TCG GÖKSU’ya ‘Fastrope’ harekatı gerçekleştirildi. Bakan Güler, istikrarsızlığın hâkim olduğu güvenlik ortamında Türk Silahlı Kuvvetleri’nin hazır, etkin ve caydırıcı olması gerektiğini vurgulayarak, tatbikatlara verilen önemin altını çizdi.

    Bakan Güler, eğitimli bir ordunun savaşın yarısını kazanmış sayılabileceğini belirterek, tatbikatların personelin sahadaki uygulamalarını artırdığını ve askerî yeteneklerini geliştirdiğini ifade etti. Ayrıca, Mavi Vatan kavramının Türkiye’nin denizlerdeki hak ve menfaatlerini koruma iradesinin bir göstergesi olduğunu vurguladı. Güler, Türkiye’nin ulusal çıkarlarını korumak adına Deniz Kuvvetleri’nin önemli bir rol oynadığını ve gelecekte de bu görevi başarılı bir şekilde yerine getireceğine inandığını ifade etti.

    Son olarak, Bakan Güler, Türkiye’nin denizciliğe verdiği önemi vurgulayarak, tersanelerde eş zamanlı olarak 31 geminin inşa edildiğini ve ülkenin deniz kuvvetlerinin gücünün her geçen gün arttığını belirtti.

    Erzincan İl Emniyet Müdürlüğü, Narkotik
    Sıradaki Haber “Bilinçli Yolcular, Uyuşturucusuz Yollar”