Nilüfer Belediyesi, Nilüfer Kent Konseyi iş birliğiyle düzenlenen Çocuk Hakları Çalıştayı’nda, çocukların Nilüfer’i şekillendirmek için nasıl ilerleyecekleri konusunu ele aldı. Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir, “Çocuklar için daha fazla çaba harcamak, üretmek ve fırsatlar sunmak, bizim en büyük sorumluluklarımızdan biri” dedi.
Çalıştayda çocuk haklarının güncel durumu ve yerel yönetimlerin sorumlulukları tartışıldı. Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir, eşi Nuray Özdemir, belediye yöneticileri, Kent Konseyi Çocuk Meclisi Başkanı Yasemin Arslan ve çeşitli kurumların temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirilen etkinlikte çocukların eşit haklara sahip olduğu bir Nilüfer hedeflediklerini açıkladı.
Özdemir, çalıştayda belirlenen stratejilerin çocuklar tarafından değerlendirileceğini ve çocuklarla ilgili projelere yön vereceklerini belirtti. Nilüfer’in geleceğine dair öncelikleri belirleyip bir yol haritası çıkarmayı amaçladıklarını vurgulayan Özdemir, çocukların her alanda desteklendiği, sözlerinin önemsendiği ve hizmetlerin her adımında yer aldığı bir Nilüfer için çaba göstereceklerini söyledi.
Başkan Özdemir ayrıca, belediyenin kreşlerinde eğitim gören çocuk sayısına dikkat çekerek, çocuklara destek olmanın yanı sıra kadın, çocuk akademileri ve kanserle mücadelede destek verdikleri projeler hakkında bilgi verdi. 2024 yılına kadar çocuklara yönelik faaliyetlerini artırmayı hedeflediklerini ifade etti.
Nilüfer Kent Konseyi Çocuk Meclisi Başkanı Yasemin Arslan, çocukların daha fazla yeşil alan, park, güvenli sokaklar ve bisiklet yolları istediklerini belirtti ve Nilüfer’i Türkiye’nin en çocuk dostu şehri haline getirme çağrısında bulundu.
Çalıştayda panel düzenlendi ve uzmanlar çocuk hakları konusunda bilgi paylaşımında bulundu. Panelin ardından katılımcılar fikir alışverişinde bulundu ve çalıştay sonuçları paylaşıldı. Nilüfer Belediye Başkan Yardımcısı Okan Şahin ise çalıştayın kapanış konuşmasını yaparak, yapılan çalışmaların raporlanıp diğer belediyelere örnek olacağını belirtti.
