Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türkiye’nin savunma sanayisinde üst liglere yükseldiğini vurgulayarak, “Bugün Türkiye, savunma ihtiyaçlarını kendi vatandaşlarının emeği ve zekasıyla karşılayan bir ülke haline geldi” dedi.
AK Parti Giresun İl Başkanlığı’nın 8. Olağan Kongresi, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır’ın katılımıyla gerçekleşti. Kongrede, mevcut Başkan Mete Bahadır Yılmaz, tek liste ile gidilen seçimde yeniden başkan seçildi.
Konuşmasında Bakan Kacır, Türkiye’nin savunma sanayisinde üst sıralara taşındığını belirterek, “Türk milleti olarak Ahıska’da 30 yıllık işgali sonlandırdık, Libya’da oyunu bozduk ve terörle mücadeleyi kararlılıkla sürdürüyoruz” dedi.
Bakan Kacır ayrıca, Türkiye’nin artık kendi otomobilini üretebildiğine dikkat çekerek, “Devrim otomobili yıllar önce yolda bırakıldı ancak şimdi kendi otomobilimizi üretiyoruz” ifadelerini kullandı.
Savunma sanayisindeki başarılarına vurgu yapan Bakan Kacır, Türkiye’nin terörle mücadelede elde ettiği kazanımları, enerji bağımsızlığındaki adımları ve Giresun’a yapılan yatırımları da anlattı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da görüntülü bağlantıyla kongreye katılarak Giresunlulara selam gönderdi. Kongreye, AK Parti’li milletvekilleri, ilçe belediye başkanları, teşkilat yöneticileri ve vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.
