Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

    Eylül ve Ekim aylarında toplandılar, ocakta şişeye girdiler

    Gümüşhane’deki dağlarda toplanan kuşburnu meyvesi, işlenerek marmelat ve nektar haline getiriliyor. Türkiye’nin gen merkezi olarak kabul edilen şehirde üretilen ürünler, çeşitli bölgelere gönderiliyor. Katkı maddesi içermeyen kuşburnu, bağışıklık sistemini güçlendirmek için önemli bir doğal alternatif sunuyor.

    Gümüşhane'deki dağlarda toplanan kuşburnu

    Gümüşhane’nin dağlarından Eylül ve Ekim aylarında toplanan kuşburnu meyveleri, soğuk hava depolarında bekletildikten sonra işlenerek marmelat ve meyve suyu haline getirilip şişelenmeye başlandı.

    Türkiye’deki 27 farklı kuşburnu türünden 17’sine ev sahipliği yapan Gümüşhane, ülkenin kuşburnu gen merkezi olarak kabul ediliyor. Bu nedenle Gümüşhane’de üretilen kuşburnu nektarı ve marmelatı, Türkiye’nin çeşitli bölgelerine gönderiliyor. Yöre halkı tarafından el emeğiyle toplanan kuşburnu meyveleri, işletmelere getirilerek fabrikalarda işleniyor ve tüketime hazır hale getiriliyor.

    Gıda Mühendisi Göktuğ Yetimoğlu, kuşburnu meyvesinin kış aylarında bağışıklık sistemini güçlendirmek isteyenler için ideal olduğunu belirtiyor. Hiçbir katkı maddesi içermeyen doğal ürünün, Gümüşhane’de toplanan kuşburnularla üretildiğini söyleyen Yetimoğlu, işletmelerinde günlük ortalama 1 ton kuşburnunun işlendiğini ve bu işlem sonucunda 10 ila 15 bin şişe ürün elde ettiklerini ifade ediyor.

    Kuşburnunun C vitamini açısından zengin olduğunu vurgulayan Yetimoğlu, doğal ve katkısız bir ürün olması nedeniyle insanların gönül rahatlığıyla tüketebileceğini belirtiyor. Kuşburnu suyunu doğallığa önem verenler için bir içecek ‘kralı’ olarak tanımlayan Yetimoğlu, ürettikleri ürünlerin Türkiye’nin dört bir yanına ulaştırıldığını ifade ediyor.

    Erzincan İl Emniyet Müdürlüğü, Narkotik
    Sıradaki Haber “Bilinçli Yolcular, Uyuşturucusuz Yollar”