Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

    Ahiliğin 32 mesleğinden kalaycılığın son ustası çırak bulamıyor

    Kırşehir’de kalaycılık mesleğinin son ustası Hakkı Demirkalp, çırak bulamadığını belirterek mesleğin unutulmaya yüz tuttuğunu vurguladı. İnsanların cam ve porselen ürünlere yöneldiğini söyleyen Demirkalp, mesleğini yüzyıl öteye taşımayı hedefliyor.

    Kırşehir'de kalaycılık mesleğinin son

    Kırşehir’de kalaycılık mesleğinin nadir ustalarından biri olan Hakkı Demirkalp, mesleğin artık tükenmekte olduğunu ve bir çırak bulamadığını belirtti. Ahi Evran-ı Veli’nin 32 meslek grubundan biri olan kalaycılığın son temsilcisi Demirkalp, kendisinden sonra mesleğin devamını sağlayacak birini bulmakta zorlanıyor. Zanaatkarlar Çarşısı’nda 20 metrekarelik bir dükkanda faaliyet gösteren Demirkalp, artık Kırşehir’deki son kalaycı ustası olduğunu vurguladı. Ülke genelinde kalaycılık mesleğinin sona erdiğini ifade eden Demirkalp, “Elimizdeki imkanları kullanarak mesleği gelecek nesillere aktarmak istiyoruz. Ailemizi geçindirdiğimiz ve dedelerimizden öğrendiğimiz bir meslek” dedi.

    Demirkalp, insanların artık cam ve porselen ürünlere yöneldiğini belirterek, “Bakırın değeri her geçen gün azalıyor. İnsanlar kalaylanmış bir kapta sağlıklı bir şekilde yemek yiyebilirken, kalaylanmamış kapların zararlı olduğunu bilmelidir. Bu yüzden kalaycılık önemlidir. Ancak çırak bulmakta güçlük çekiyoruz. Ben mesleğimi dedemden öğrendim ve 20 yılı aşkın süredir kalaycılık yapıyorum. Mesleğimizin gelecek nesillere aktarılmasını arzuluyorum. Ne yazık ki insanlar zanaati sadece maddi getiri açısından görmeye başladılar” dedi.

    Kırşehir'de Zanaatkarlar Çarşısı'nda kalaycılık yapan
    Sıradaki Haber Kırşehirli esnaf ile belediye arasında ’Zanaatkarlar Çarşısı’ gerginliği