Söğüt’e ziyarete gelen konuklar artık QR kodlarıyla Türkçe ve İngilizce olarak ilçedeki tarihi yapıları tanıtabiliyorlar.
Söğüt Belediyesi, tarihi ve turistik mekanları tanıtmayı amaçlayan ‘Söğüt’ü Görmeden Dönme Rotası’ projesini başlattı. Proje kapsamında 1 ayda 35 bin ziyaretçi, ilçeyi ziyaret etti. Belediye Başkanı Ferhat Durgut, projeyle ilgili yaptığı açıklamada, web sitesinde 360 derece videolar ve tanıtımların yer aldığını belirtti. Durgut, projenin amacının Söğüt’ün tanıtımına katkı sağlamak olduğunu vurgulayarak, QR kod uygulamasıyla ziyaretçilere Türkçe ve İngilizce olarak tarihi eserler hakkında bilgi verileceğini söyledi. Ayrıca, Söğüt’teki tarihi mekanların önünde panolar oluşturularak ziyaretçilerin bilgi almasının sağlanacağını da ekledi.
Söğüt Belediyesi olarak turizmle ilgili yapılan çalışmaları üç aşamada ele aldıklarını kaydeden Durgut, projenin ilk ayağının gezi rehberi rota olduğunu belirtti. Durgut ayrıca, web sitesinin ilk haftasında 7 bin izlenme aldığını, şu anda ise 35 bin izlenme sayısına ulaşıldığını dile getirdi. Projenin, Ertuğrulgazi Türbesi, Dursun Fakıh Türbesi, Kuyulu Mescid gibi Söğüt’te bulunan eserlerin tanıtımına büyük katkı sağlayacağını düşündüklerini de sözlerine ekledi.
Söğüt’ü ziyaret etmeden önce ilçeyi keşfetmek isteyenler için ise ilçenin tarihi mekanlarını gezebilecekleri https://360.sogut.bel.tr/? adresine başvurabilecekleri belirtildi.
Başkan Durgut’un açıklamaları sırasında, Söğüt Belediye Başkan Yardımcısı Fatih San, Yazı İşleri Müdürü Refik Başaran, Kültür Müdürü Fadime Çimen ve Fen İşleri Müdürü Mehmet Karamahmutoğlu da hazır bulundu.
