Ağrı İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Kökrek, il merkezindeki aday öğretmenlerle buluştu. Kökrek, her çocuğun içinde potansiyel bir cevherin olduğunu belirterek, aday öğretmenlerin çocuklardaki bu potansiyeli ortaya çıkaracaklarına inandığını vurguladı. Ağrı Halk Eğitim Merkezi’nde düzenlenen etkinliğe, İl Milli Eğitim Müdürü Kökrek, Milli Eğitim Şube Müdürü Bülent Aydemir ve il merkezindeki aday öğretmenler katıldı. Kökrek, aday öğretmenlere hitaben yaptığı konuşmada, eğitim aşkıyla dolu bu topluluğa seslenmenin kendisi için büyük bir onur olduğunu dile getirdi. Kendilerinin, gençlere ilham veren, bilgi dolu ve erdemli rehberler olacaklarına inandığını ifade etti.
Öğretmenliğin, sabır, emek ve sevgi gerektiren bir sanat olduğunu vurgulayan Kökrek, her çocuğun potansiyelini görebilmenin ve onlara rehberlik etmenin önemine dikkat çekti. Ayrıca, öğrencilere bilgiyi sevgiyle aktardıklarında, bu durumun akademik başarı ve hayat anlamlandırma sürecine olumlu katkı sağlayacağını belirtti. Öğretmenlik mesleğinin değerinin artması ve çalışma koşullarının iyileştirilmesi adına yapılan düzenlemelere de değinen Kökrek, aday öğretmenleri, bu kutsal mesleğin birer parçası olarak ilerlemeye teşvik etti.
Kökrek, Türkiye Yüzyılı vizyonu kapsamında hayata geçirilen Maarif Modeli’nin önemine de işaret ederek, öğretmenlerin sadece akademik başarı değil, aynı zamanda insani değerlerin ve kültürel birikimin öğrencilere aktarılmasında görevli olduğunu vurguladı. Her bir öğrencinin içinde keşfedilmeyi bekleyen bir cevher olduğuna dikkat çeken Kökrek, öğretmenlerin sabrı, emeği ve sevgisinin bu cevherleri gün yüzüne çıkaracağını ifade etti. Son olarak, aday öğretmenlere güvenini belirterek, yollarında başarılar diledi.