Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

    Yüksekova tarımını üst seviyeye çıkartmak için toplantı yapıldı

    Hakkâri’nin tarım alanındaki öncü ilçesi Yüksekova’nın tarım geleceği DEMETER Kadın Kooperatifi’nde düzenlenen toplantıda ele alındı. Toplantıya il ve ilçe yetkilileri ile kooperatif başkanları katılarak yerel tarım politikaları ve eylem grupları hakkında kararlar alındı.

    Hakkâri'nin tarım alanındaki öncü

    Yüksekova ilçesi, Hakkari ve çevresindeki en geniş tarım arazisine sahip bölge olarak öne çıkıyor ve gelecekte tarımın nasıl şekilleneceği konusunda düzenlenen bir toplantıda ele alındı.

    Hakkari İl Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Asım Şen’in de katılımıyla DEMETER Kadın Kooperatifi’nde gerçekleştirilen toplantıda, sınır komşusu olduğu ülkelerle olan ilişkiler ve bölgenin en büyük tarım arazisine sahip olması sebebiyle Yüksekova’nın tarımsal geleceği tartışıldı. Yerel tarım politikaları çerçevesinde hareket etmek amacıyla yerel eylem gruplarının oluşturulması gündeme geldi.

    Toplantıya Hakkari İl Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Asım Şen’in yanı sıra Yüksekova İlçe Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Emin Yiğit, Yüksekova Ziraat Odası Başkanı Perviz Geçirgen, Hakkari Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mehmet Tekin, Arıcılar Birliği Başkanı Fazıl Durmuş, DEMETER Kadın Kooperatif Başkanı Bahar Sağkol, DESTAR Kadın Kooperatifi Başkan Yardımcısı Şadiye Han, Küçükbaş Hayvan Birliği Sekreteri Ersin Akman ve kurum mühendisleri de katıldı. Toplantı, 3 saat boyunca devam etti ve önemli kararlar alındı.

    Erzincan İl Emniyet Müdürlüğü, Narkotik
    Sıradaki Haber “Bilinçli Yolcular, Uyuşturucusuz Yollar”