Nevşehir Valisi Ali Fidan, 2024 yılının genel değerlendirmesiyle ilgili asayiş ve güvenlik konularında basın toplantısı düzenledi. Valilik Fuaye Salonu’nda gerçekleşen toplantıya, Vali Ali Fidan’ın yanı sıra İl Jandarma Komutanı Albay Numan Öksüz ve İl Emniyet Müdürü Ali Loğoğlu da katıldı. Vali Fidan, 2024 yılının verilerini 2023 yılıyla karşılaştırarak, ülkenin ve ilin huzuru için teröre, suç örgütlerine ve suçlulara geçit verilmediğini belirtti.
Vali Fidan, 2024 yılında Nevşehir genelinde yapılan çalışmalar sonucunda 2 bin 734 aranan şahsın yakalandığını ve adli makamlara teslim edildiğini açıkladı. Ayrıca, 13 bin 946 asayiş olayının meydana geldiği ilde, bu olayların çeşitli kategorilere ayrılarak %96’sının aydınlatıldığını vurguladı. Suçla mücadelede elde edilen başarıya da dikkat çeken Vali Fidan, 2024 yılında ele geçirilen silah miktarlarını paylaştı.
Vali, gençlerin ve toplumun geleceğini tehdit eden uyuşturucu tacirlerine karşı yürütülen mücadeleye de değindi. 2024 yılında gerçekleştirilen narkotik operasyonları sonucunda 811 olaya müdahale edildiğini, bin 231 kişi hakkında adli işlem yapıldığını ve 91 kişinin tutuklandığını aktardı. Üniversite ve gençlik merkezlerinin bulunduğu bölgelere özel önem verdiklerini belirterek, uyuşturucuyla mücadelede %10’luk bir azalma sağlandığını belirtti.
Vali Fidan ayrıca, kültürel ve tabii varlıkların korunmasına yönelik yapılan çalışmalardan da bahsetti. İldeki Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma Tim sayısının 3’e çıkarılacağını ve tarihi eser kaçakçılığıyla mücadele kapsamında elde edilen başarıları paylaştı.
Son olarak, terör örgütleriyle irtibatlı olduğu şüphesiyle yapılan operasyonlarda 48 kişinin yakalandığını, trafik kazalarında ise 30 kişinin hayatını kaybettiğini ve 2 bin 590 kişinin yaralandığını aktardı. Bu çerçevede, 2024 yılında gerçekleşen çalışmaların detaylarıyla bilgi verdi.