Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, 7. Olağan Kocaeli İl Kadın Kolları Kongresi’ne katıldı. Bakan Göktaş, Aile ve Gençlik Fonu’na Türkiye genelinde 15 bin 30 kişinin, Kocaeli’den ise 564 kişinin başvurduğunu açıkladı. Göktaş, 2024-2028 yılını kapsayan aile eylem planı hazırladıklarını vurgulayarak, çocukların ehliyet alırken yaş sınırlaması olduğu halde dijital mecraları kullanmak için böyle bir kısıtlamanın olmadığını belirtti. Bakan Göktaş, “İleri dönemlerde de ailenin desteklenmesi ve güçlendirilmesi için önemli adımlar atacağız” dedi.
Kongrede Bakan Göktaş’ı dinleyen katılımcılar, Bakanın Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı araması için talepte bulundu. Bakan Göktaş, salondakilerin ısrarı üzerine telefonla Cumhurbaşkanını aradı ancak Erdoğan’ın uçakta olması nedeniyle sadece selam vererek konuşmayı sonlandırdı. Göktaş konuşmasında, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 23 yıllık süreçte önemli yenilikler ve politikalar getirdiğini vurgulayarak, Kocaeli’nin sanayi alanındaki başarısını övdü. Bakan, AK Kadınların partiye önemli katkılar sağladığını ve bu süreçte kadınların gece gündüz çalıştığını belirtti.
Bakan Göktaş, Türkiye genelinde Aile ve Gençlik Fonu’na 15 bin 30 kişinin başvurduğunu, Kocaeli’den ise 564 başvuru yapıldığını açıkladı. Göktaş, fonun deprem bölgesinde başlatıldığını ancak Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu desteği ülke geneline yaydığını dile getirdi. Ayrıca, çocukların dijital mecraları kullanırken yaş lisansı çalışmalarının devam ettiğini aktardı. Bakan, ailelerin korunması ve güçlendirilmesi konusunda dijital içeriklerle mücadele edileceğini belirterek, gelecekte de aileye yönelik önemli projelerin devam edeceğini söyledi.
