Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ebru Özdemir, Dünya Ekonomik Forumu’na (WEF) bağlı Mühendislik ve İnşaat Sanayi Grubu Başkanlığı’na seçildi. Özdemir, bu göreve getirilen ilk Türk şirket temsilcisi ve ilk kadın yönetici oldu. İsviçre’nin Davos kasabasında yapılan 55. Dünya Ekonomik Forumu’nda gerçekleşen atama ile Özdemir, Mühendislik ve İnşaat Sanayi Grubu Başkanı olarak görev yapacak. Bu görevle birlikte dünya genelinde 20’den fazla mühendislik şirketinin yer aldığı grupta, önümüzdeki iki yıl boyunca söz sahibi olacak. Özdemir, “Dünya Ekonomik Forumu gibi bir platformda, küresel mühendislik devleri arasında bir Türk mühendislik şirketini temsil etmenin gururunu yaşıyorum” açıklamasında bulundu.
WEF’in Mühendislik ve İnşaat Sanayi Grubu’nda tarihindeki ilk kadın başkanı olan Özdemir, Davos Zirvesi’nde önemli bir adım attıklarını belirtti. Limak Holding’in, Türkiye’nin inşaat sektörünü temsil ettiği grup içinde, bir Türk şirketi olarak yer aldığını vurgulayan Özdemir, “Davos’ta gerçekleşen zirve bizim için özel bir anlam taşıyor. İnşaat endüstrisinde önde gelen şirketlerin yer aldığı Guvernörler Grubu’na iki yıl boyunca başkanlık yapacağım. Bu sorumluluğu üstlenmekten dolayı heyecan duyuyorum” dedi.
Özdemir, Guvernörler Grubu’nun önümüzdeki dönemdeki önceliklerini ‘sektördeki iş gücü, teknolojik entegrasyon ve yenilikçi iş modelleri’ olarak açıkladı. Özdemir, sektördeki küresel şirketlerle iş birliği yaparak sektördeki zorluklarla baş etmeyi ve çözüm önerileri geliştirmeyi hedeflediklerini belirtti. Ayrıca iş gücünün gelişimine odaklanarak yetenek açığını kapatmanın ve sektörün taleplerini karşılayacak nitelikli iş gücünü temin etmenin önemli olduğunu vurguladı. Özdemir, teknolojiyi kullanarak verimliliği artırmanın, iş süreçlerindeki etkinliği çoğaltmanın ve sürdürülebilir altyapı çözümlerini genişleterek sektör içinde değer zincirini güçlendirmenin hedeflerinde önemli olduğunu belirtti.
