Muğla Büyükşehir Belediyesi, çocukların eğitimine ve kültürel gelişimine destek olmaya devam ediyor. Kavaklıdere’deki Ortaköy Mahallesi’nde açılan çocuk kütüphanesi, miniklerin ilgi odağı haline geldi. Her gün kütüphaneye koşan çocuklar, burada kitap okuma alışkanlığı kazanıyor.
Büyükşehir Belediyesi, çocukların talepleri doğrultusunda kütüphaneye okuma kitapları, test kitapları ve satranç takımı desteği sağladı. Amacı, çocukların bilgiye erişimini kolaylaştırarak okuma alışkanlığını artırmak olan belediye, miniklerin heyecanına ortak oluyor.
Kavaklıdere Ortaköy Mahalle Muhtarı Filiz Tufan, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras’a desteklerinden dolayı teşekkür etti. Muhtar Tufan, kütüphanenin çocuklar için sosyal bir alan haline geldiğini ve belediyenin desteğiyle bu imkanı sağladıklarını ifade etti.
Kütüphaneyi kullanan 6. sınıf öğrencisi Zeynep Barut da Ahmet Aras’a teşekkür ederek, kütüphanenin eskiden depo iken muhtarın çabalarıyla dönüştürüldüğünü ve belediyenin desteğiyle kitaplara, testlere erişim sağladıklarını belirtti.
Kıyı Ege Belediyeler Birliği ve Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, Ortaköy Mahallesi’ndeki çocuk kütüphanesine verilen desteğin sadece bir görev değil aynı zamanda büyük bir mutluluk kaynağı olduğunu belirterek, okuma kültürünü yaygınlaştırmanın ve çocukları kitaplarla buluşturmanın geleceğe yönelik önemli bir adım olduğunu vurguladı.
