Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Elazığ’da karantina uygulanan 3 ilçede ekiplerin çalışmaları sürüyor

Elazığ’da şap hastalığı nedeniyle Kovancılar, Palu ve Karakoçan ilçelerinde karantina uygulanıyor. Elazığ İl Tarım ve Orman Müdürü Sadettin Taşkesen, üreticilerle görüşerek kurallara uyulmasını istedi ve hayvan aşılamasının önemine vurgu yaptı.

Elazığ’da şap hastalığı nedeniyle Kovancılar, Palu ve Karakoçan ilçelerinde karantina

Elazığ’da şap hastalığı nedeniyle karantina altında bulunan Kovancılar, Palu ve Karakoçan ilçelerinde denetim çalışmaları devam ediyor. Elazığ İl Tarım ve Orman Müdürü Sadettin Taşkesen, Karakoçan ilçesi Bahçecik köyünde üreticilerle bir araya gelerek yerinde incelemelerde bulundu. Üreticilerle bilgi alışverişinde bulunan Taşkesen, karantina uygulamasına titizlikle uyulması gerektiğinin altını çizdi.

Sadettin Taşkesen, yaptığı açıklamada, “Son günlerde Elazığ çevresinde şap hastalığı vakaları artış göstermiştir. Özellikle Kovancılar, Karakoçan ve Palu ilçelerinde bu hastalığa rastlıyoruz. Son on gündür ekiplerimiz, üreticilerle birlikte gerekli çalışmaları yürütüyor. Şap hastalığı tespit edildikten sonra uzmanlarımız incelemelere devam etti ve bu doğrultuda karantina tedbirlerine başvuruldu. Üreticilerimizin karantina düzenlemelerine eksiksiz uyması gerektiğini vurguluyoruz. Bu süreçte yalnızca İl ve ilçe tarım müdürlüklerine değil, aynı zamanda belediyelere, mezbahanelere ve sivil toplum kuruluşlarına da büyük sorumluluk düşmektedir. Hayvanların bir yerden başka bir yere taşınması, hastalığın da yayılmasına neden olacaktır. Sağlıklı hayvanların hastalık taşıyan bölgelere girmesini engelleyeceğiz. Tüm taraflardan bu konuda dikkatli olmalarını talep ediyoruz. Karantina uygulamamız üç ilçede aktif olarak sürmektedir. Ayrıca, diğer illerde de üreticilerin hayvan geçişlerinde dikkatli olmaları önem arz etmektedir. Şap hastalığıyla mücadelede en kritik unsurun aşılama olduğunu belirtmek isterim. Üreticilerimizin, hayvanlarının aşılarını mutlaka altı ayda bir yaptırmaları gerekmektedir” şeklinde konuştu.

Erzincan İl Emniyet Müdürlüğü, Narkotik Suçlarla Mücadele Şubesi personeli tarafından
Sıradaki Haber “Bilinçli Yolcular, Uyuşturucusuz Yollar”