Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Mersin’de LGS’ye hazırlanan öğrencilere rehberlik desteği

Mersin Büyükşehir Belediyesi, dezavantajlı okullara rehberlik hizmeti sunarak öğrencilere LGS hazırlık desteği sağlıyor. Şehit Mustafa Asım Uslu Ortaokulu’nda yapılan sunumlarla, sınav süreci hakkında bilgiler veriliyor. Rehber öğretmen İpek Ay İlker, her ay iletişimde kalacaklarını ve ihtiyaçlara göre içerik belirleyeceklerini duyurdu. Hira Balpetek, bu desteklerin önemine vurgu yaptı.

Mersin Büyükşehir Belediyesi, dezavantajlı okullara rehberlik hizmeti sunarak öğrencilere LGS

Mersin Büyükşehir Belediyesi, kentin dezavantajlı bölgelerinde yer alan rehberlik birimi bulunmayan okullara kapsamlı rehberlik hizmetleri sunmaya devam ediyor. Bu doğrultuda, Tarsus Kargılı Mahallesi’nde bulunan Şehit Mustafa Asım Uslu Ortaokulu’nda Liselere Giriş Sistemi (LGS) sınavına hazırlanan öğrencilere yönelik detaylı bilgilendirme yapıldı.

Sosyal Hizmetler Dairesi koordinesinde yürütülen bu hizmet, dezavantajlı konumda bulunan okulların yanı sıra rehberlik birimi olmayan kurumları da kapsıyor. Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezleri’ndeki uzman rehber öğretmenleri tarafından gerçekleştirilen sunumlarda, 7. ve 8. sınıf öğrencilerine LGS sürecinde dikkat edilmesi gereken hususlar anlatıldı. Bu sunumda hangi tür liselerin sınavla öğrenci kabul ettiği, soruların dağılımı, süre ve puanlama sistemi gibi bilgilerin yanı sıra sınav kuralları, tercih ve yerleştirme işlemleri hakkında bilgilendirme yapıldı. Ayrıca, öğrencilere verimli çalışma teknikleri, düzenli konu tekrarı ve sürekli soru çözümünün önemi vurgulandı. Yeni nesil sorular hakkında da örnekler verilerek, öğrencilerin hazırlık süreçlerine katkı sağlandı. Tarsus’tan Anamur’a kadar uzanan Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezleri, yıl boyunca rehberlik hizmeti almayan okullara destek sunmaya devam edecek.

Yenice Kurs Merkezi’nin rehber öğretmeni İpek Ay İlker, sunumların düzenli olarak gerçekleştirilerek LGS hakkında öğrencilere bilgi vermeye devam edeceklerini ifade etti. İlker, “Öğrencilere LGS’yi tanıtarak, verimli çalışma teknikleri üzerinde durduk. Rehberlik hizmeti olmayan okullarla her ay düzenli bir şekilde irtibat kurup sunumlarımıza devam edeceğiz. İçeriklerimizi öğrenci ihtiyaçlarına göre belirliyoruz” şeklinde konuştu. Bu desteklerin LGS süresince devam edeceğine dikkat çeken İlker, “Vahap Başkanımıza, dezavantajlı bölgelere bu önemli hizmeti sağladıkları için teşekkürlerini ilettiler. Kent genelindeki rehber öğretmensiz dezavantajlı bölgelere bu hizmeti vermeye kararlıyız” ifadelerini kullandı.

LGS’ye hazırlanan öğrencilerden Hira Balpetek ise, “Spor Lisesine gitmek istiyorum. Verimli çalışma tekniklerini öğrendim ve bu bilgiler bir hayli faydalı oldu. Ders tekrarlarının ne kadar etkili olduğunu kavradım. Okulumuza düzenli olarak gelip rehberlik hizmeti verecekler” dedi.

Erzincan İl Emniyet Müdürlüğü, Narkotik Suçlarla Mücadele Şubesi personeli tarafından
Sıradaki Haber “Bilinçli Yolcular, Uyuşturucusuz Yollar”