Iğdır Emniyet Müdürlüğü, umuma açık işletmelere yönelik kapsamlı bir asayiş uygulaması düzenledi. Bu uygulama sırasında, aranan bir kişinin bir kahvehanede yakalandığı bildirildi.
Emniyet ekipleri, uygulama kapsamında toplamda 711 şahıs ve 36 aracı sorguladı. Ayrıca, denetlenen 6 araç ile bu araçların sürücüleri hakkında sürücü belgesiz araç kullanmak, emniyet kemeri takmamak, yasaya aykırı ışık donanımı kullanmak ve yetersiz ehliyetle araç kullanmak gibi sebeplerle işlem yapıldı. Uygulama sırasında 49 kıraathane de denetlendi. Bu denetimlerde, 15 işletmenin ruhsat gösterememesi gerekçesiyle, 11 kıraathaneye ise 1774 SKM (Kimlik Bildirme Kanunu) kapsamında gerekli tutanaklar düzenlendi.
Yoklama kaçağı olarak tespit edilen 10 şahsa ilgili tebligat işlemleri yapıldı. Ek olarak, bir kişiye delici alet bulundurduğu için 6136 sayılı kanuna muhalefet suçlamasıyla işlem gerçekleştirildi. 24 yıl 5 ay 10 gün kesinleşmiş hapis cezası bulunan T.T. isimli şahıs, hükümlü veya tutuklunun kaçması, hırsızlık ve konut dokunulmazlığının ihlali suçlarından dolayı tutuklanarak Iğdır Ceza ve İnfaz Kurumu’na teslim edildi.
