Manisa’da Yunus Emre Anadolu İmam Hatip Lisesi ev sahipliğinde düzenlenen Genç Muhafızlar Hafızlık 3. Bölge Yarışması Finali, heyecan dolu anlara sahne oldu. Ortaokullar kategorisinde birinciliği Antalya’dan bir öğrenci kazanırken, liseler arasında ise birincilik İzmir’e gitti.
Yunusemre Millet Çarşısı Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen bölge finalinde 11 ilin ortaokul ve lise birincileri yarıştı. İzmir, Burdur, Denizli, Muğla, Uşak, Aydın, Kütahya, Manisa, Afyon, Isparta ve Antalya’dan gelen öğrenciler, yoğun rekabetin yaşandığı finalde kıyasıya mücadele ettiler.
Yarışmanın finalinde, Manisa İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Uğurelli, İl Tarım ve Orman Müdürü Metin Öztürk, Manisa Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdür Vekili Mustafa Kılıç, okul müdürleri, öğrenciler ve davetliler bir araya geldi. Manisa İl Milli Eğitim Müdürü Uğurelli, genç hafızların hizmet anlayışına vurgu yaparak, onların önemli bir görevi üstlendiklerini belirtti.
Ortaokullar kategorisinde birinciliği Antalya’dan bir öğrenci kazanırken, İzmir ve Kütahya’dan diğer dereceye giren öğrenciler de büyük başarı elde ettiler. Liseler arasında ise İzmir, Denizli ve Isparta ilk üç sırayı paylaştılar. Finalde dereceye giren öğrencilere törende protokol üyeleri tarafından ödüller verildi ve yarışma toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.
