Yozgat Valisi Mehmet Ali Özkan, AK Parti İl Başkanı Av. Hasan Kandemir ve beraberlerindeki heyet, Yozgat Şehir Hastanesi’nde yeni hizmete giren Dahili Yoğun Bakım Ünitesi ve Üroloji Tanı Ünitesi’nin açılışını gerçekleştirdi.
Yoğun Bakım Kapasitesi Artırıldı
Mevcut 72 yatak kapasiteli yoğun bakım ünitesine ek olarak 5 yeni yoğun bakım yatağı daha hizmete girdi. Böylece hastanenin toplam yoğun bakım yatak kapasitesi 77’ye yükseldi. Başhekim Uz. Dr. Mustafa Kozan, yoğun bakım yataklarının artırılmasıyla hastaların başka illere sevk edilmesinin önüne geçileceğini belirtti.
Ürolojik Tanılar Artık Daha Kolay Konulacak
Hizmete giren Üroloji Tanı Ünitesi, son teknoloji cihazlarla donatılarak hastaların başka illere gitmeden tanı ve tedavi hizmeti alabilmesini sağlayacak. Ünitede, Prostat Biyopsisi, Transperineal Prostat Biyopsi, Tanısal Flexible Sistoskopi, DJ Stent çekilmesi ve üretra darlığı gibi tedaviler uygulanabilecek.
Vali Özkan: Sağlık Hizmetleri Güçleniyor
Açılış töreninde konuşan Vali Mehmet Ali Özkan, Yozgatlı vatandaşların sağlık hizmetlerine daha hızlı ve kolay ulaşabilmesi için yatırımların devam edeceğini söyledi. Ayrıca, hastaneye kazandırılan bu yeni üniteler için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sağlık Bakanı ve milletvekillerine teşekkür etti.
Başhekim Uz. Dr. Mustafa Kozan, “Daha kaliteli ve ulaşılabilir sağlık hizmetleri için çalışmalarımız sürecek” diyerek emeği geçen tüm sağlık çalışanlarına teşekkür etti.