Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Uluslararası Robot Olimpiyatları Karadeniz Bölge Şampiyonası

Samsun Atakum Belediyesi Fibonacci Uluslararası Robot Olimpiyatları’na ev sahipliği yaptı. OMÜ’nün desteğiyle gerçekleşen turnuvada 10 ilden 72 takım yarıştı. Robot teknolojisi ve mühendislik becerileri sergilendi. Başkan Türkel, gençlerin küresel arenada yeteneklerini gösterebileceği organizasyonun ufkunu açacağını belirtti.

Samsun Atakum Belediyesi Fibonacci Uluslararası Robot Olimpiyatları'na ev sahipliği yaptı.

Samsun’un Atakum ilçesi, Fibonacci Uluslararası Robot Olimpiyatları Karadeniz Bölge Şampiyonası’na ev sahipliği yaptı. Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nin desteğiyle düzenlenen etkinlikte, 10 farklı ilden 72 takım mücadele etti. Atakum Belediyesi Düğün Salonu’nda gerçekleşen organizasyona 500’den fazla katılımcı katılarak robot teknolojisi ve mühendislik becerilerini sergileme fırsatı buldu.

Katılımcılar, girişimcilik, çizgi izleyen, sumo, labirent çözen ve futbol oynama gibi farklı kategorilerde teknolojik becerilerini ortaya koydular. Fibonacci’nin esin kaynağı olduğu bu yarışmada gençler, tasarladıkları robotlarla büyük bir rekabetin içine girdi. Strateji ve teknolojinin buluştuğu etkinlikte her kategoride ayrı bir heyecan yaşandı.

Atakum Belediye Başkanı Serhat Türkel, organizasyonun gençleri teknolojiyle buluşturduğunu belirterek, “Gençlerimize, robotik ve mühendislik yeteneklerini sergileme imkanı sağlamanın yanı sıra küresel platformda becerilerini sergilemelerine olanak tanıyan bu organizasyona ev sahipliği yapmaktan büyük gurur duyduk. Teknoloji meraklılarını bir araya getiren organizasyonumuz, gençlerimizin vizyonunu genişletecek ve dijital çağa daha uyumlu hale gelmelerini sağlayacak. Geleceğin iş dünyasında kendilerini ve ülkelerini en iyi şekilde temsil etme fırsatı sunacak” şeklinde konuştu.

Ankara’da ASELSAN’ın ‘Serhat Radar’ projesinden ilham alan lise öğrencileri, kara
Sıradaki Haber Liseli gençler ürettikleri radar projesini geliştirerek savunma sanayine katkı sağlamak istiyor