Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kanada 28 Nisan’da erken seçime gidiyor

Kanada Başbakanı Mark Carney, erken seçim kararı alarak ABD Başkanı Trump’ın tehditlerine karşı güçlü bir duruş sergileyeceğini açıkladı. Carney, Trudeau’nun istifasının ardından göreve gelmiş ve bu kararı almıştı.

Kanada Başbakanı Mark Carney, erken seçim kararı alarak ABD Başkanı

Kanada’nın yeni Başbakanı olan Mark Carney, göreve geldikten sonra erken seçim kararı aldı ve 28 Nisan’da sandık başına gidileceğini duyurdu. Carney, ABD Başkanı Donald Trump’ın Kanada’ya yönelik tehditlerine karşı güçlü bir şekilde mücadele etmek için bu kararı aldığını belirtti. Başkan Trump’ın ticaret politikaları ve egemenlik konusundaki tehditlerine vurgu yapan Carney, Kanada’nın güçlü bir ekonomi ve daha güvenli bir ülke oluşturarak karşılık vereceğini ifade etti. Carney ayrıca, Trump’ın Kanada’yı parçalamaya çalıştığını ve buna izin vermeyeceklerini vurguladı.
Carney’in siyasi deneyimi olmayan eski Kanada Merkez Bankası Başkanı, Liberal Parti içinde yapılan oylamayla lider seçilmiş ve Mart ayının başında göreve başlamıştı. Henüz 59 yaşında olan Carney, seçim kampanyasında anketlerde gösterdiği yükselişle dikkat çekiyor ve erken seçim kararını bu momentumu değerlendirmek için aldığını dile getiriyor. Kanada’da seçimlerin ekim ayına kadar yapılması gerekmekteyken, Carney’nin bu kararı ülke siyasetinde beklenmedik bir gelişme olarak yorumlanıyor.

Lübnan’ın güneyinde İsrail tarafından gerçekleştirilen hava saldırıları ve topçu atışları
Sıradaki Haber İsrail’in Lübnan’a yönelik saldırılarında can kaybı 47’ye yükseldi