Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ülkemize toplumsal gerilimleri ihraç etmeye çalışan ve her yolu deneyen kişilere fırsat verilmeyeceğini belirtti. Farklılıkların çatışma ve ayrışma nedeni değil, insanlık zenginliği kaynağı olduğuna vurgu yaparak geleneğimize sıkı sıkıya sarılmanın gerekliliğine işaret etti.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, dini azınlık temsilcileriyle Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde düzenlenen iftarda bir araya geldi. Türkiye’ye ziyarette bulunan Somali Cumhurbaşkanı Hasan Şeyh Mahmud’un da katıldığı iftarda konuşan Erdoğan, misafir ağırlamaktan memnuniyet duyduğunu ifade ederek cemaat vakıflarının temsilcileriyle bir arada olmaktan mutluluk duyduğunu belirtti.
Türkiye’nin farklı inanç, kültür ve kimlikleri uzun yıllardır barış içinde bir arada yaşattığının altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul’dan Mardin’e, Hatay’a kadar uzanan coğrafyada ezan, hazan ve çanların asırlardır bir arada olduğunu vurguladı. Erdoğan, farklılıkların zenginlik olduğunu vurgulayarak, nefret söylemlerine karşı birlik ve beraberliğe olan ihtiyacın önemine dikkat çekti.
Erdoğan, iktidarları boyunca tüm vatandaşların inanç özgürlüğünü genişletmeye çalıştıklarını ve herkesin eşit hissetmesi için gayret gösterdiklerini belirtti. Somali’ye desteklerini yineleyerek ülkenin ekonomik kalkınmasına ve huzuruna önem verdiklerini dile getirdi. Somali halkının yanında olduklarını söyleyen Erdoğan, Türkiye olarak Somali’ye istikrar getirmek için katkı sunmaya devam edeceklerini ifade etti.
