Yozgat Valiliği, Ramazan Bayramı tatilinde trafik kazalarının önüne geçmek ve vatandaşların huzur içinde seyahat etmelerini sağlamak amacıyla il genelinde geniş kapsamlı güvenlik tedbirleri aldığını duyurdu.
Valilikten yapılan açıklamaya göre, bayram süresince Emniyet ve Jandarma birimleri denetimlerini aralıksız sürdürecek. Trafik ve asayiş tedbirleri kapsamında 1046 polis ve 1826 jandarma personeli olmak üzere toplam 2872 görevli sahada olacak.
Hız Denetimleri 24 Saat Sürecek
Yozgat’ta, “Ortalama Hız İhlal Tespit Sistemi” kullanılarak 24 saat boyunca hız denetimleri yapılacak. Trafik kontrolleri hem karadan hem de havadan sürdürülecek.
Otobüslerde Emniyet Kemeri Uyarısı
Bayram yoğunluğunun yaşandığı otobüs terminallerinde yolculara emniyet kemeri uyarıları yapılacak, otobüsler ise denetime tabi tutulacak.
Valilik açıklamasında, “Trafikte sıfır can kaybı” ilkesiyle hareket edildiği belirtilerek tüm sürücülere kazasız ve sağlıklı yolculuklar dileğinde bulunuldu.