Türkiye’nin Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, NATO Dışişleri Bakanları Toplantısı’na katılmak üzere Brüksel’de bulunuyor. Fidan, toplantı kapsamında çekilen aile fotoğrafında yer aldı.
Fidan, toplantı sırasında NATO’nun Asya-Pasifik bölgesindeki ortakları Japonya, Güney Kore, Avustralya ve Yeni Zelanda’nın katılacağı Kuzey Atlantik Konseyi oturumuna katılacak. Ayrıca Almanya, Ukrayna, ABD ve Estonya gibi ülkelerin dışişleri bakanlarıyla da bir araya gelecek.
NATO karargahında gerçekleşen toplantı, NATO Genel Sekreteri Mark Rutte’nin ilk NATO Dışişleri Bakanları Toplantısı olma özelliğini taşıyor. Toplantı, dört oturumda gerçekleşiyor ve Avrupa güvenliği, müttefikler arasındaki iş birliği gibi konular ele alınıyor.
Toplantının ikinci oturumu, Asya-Pasifik bölgesindeki ortakların katılımıyla gerçekleşecek ve bölgesel güvenlik konuları tartışılacak. Üçüncü oturum ise NATO-Ukrayna Konseyi formatında olacak ve Ukrayna’nın güvenliği ile ilgili konular ele alınacak.
Dışişleri Bakanı Kallas ise yarın düzenlenecek oturumda, AB’nin güvenlik ve savunma alanındaki çalışmaları hakkında bilgi verecek ve bu konudaki iş birliği olanakları değerlendirilecek. Türkiye’nin Avrupa güvenliğine katkılarının süreceği vurgulanacak ve AB’nin savunma alanındaki çabalarına Türkiye’nin tam katılımının önemine işaret edilecek.
