İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun ABD’ye bir ziyaret yapacağına dair iddialar, İngiliz haber ajansı Reuters’ın bildirdiğine göre doğrulandı. Üç İsrailli yetkili ve bir Beyaz Saray temsilcisinin, Netanyahu’nun ABD Başkanı Donald Trump ile görüşmek üzere Pazartesi günü ABD’yi ziyaret edeceğini onayladığı belirtiliyor.
Netanyahu, Macaristan ziyaretinin ardından ABD ziyareti için hazırlıklara başlıyor. Reuters’ın haberine göre İsrail Başbakanı, Pazartesi günü ABD’yi ziyaret edeceği yönündeki iddiaları doğrulayan üç İsrailli yetkili ve bir Beyaz Saray temsilcisi aracılığıyla bu bilgiyi paylaştı.
İsrail yetkilileri ve Beyaz Saray’dan yapılan açıklamalara göre, Netanyahu’nun ABD ziyareti sırasında Başkan Trump’la yeni gümrük vergileri konularını ele alması bekleniyor.
Netanyahu’nun Pazartesi günü gerçekleştireceği görüşme, Gazze saldırılarından bu yana Washington’u dördüncü kez ziyareti olacak ve Trump göreve geldikten sonra ikinci ziyareti olacak.
