Canik Belediyesi tarafından düzenlenen CANİKFEST etkinliği, Milli Teknoloji Hamlesi’ne ilgi duyan konukları için keyifli bir deneyim sunmaya devam ediyor. Karadeniz Bölgesi’nde gerçekleştirilen bu bilim şenliği, her yaş grubundan bilim, teknoloji ve sanat tutkunlarını bir araya getiriyor. Canik Özdemir Bayraktar Keşif Kampüsü’nde düzenlenen etkinlikte, havacılık, uzay, astronomi, model uçak yapımı, siber güvenlik, robotik kodlama gibi alanlarda toplam 75 farklı atölye etkinliği yer alıyor.
Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, CANİKFEST’in, gençlerin yeteneklerini keşfetmelerine ve ziyaretçilerin yeni teknolojilerle buluşmalarına olanak sağladığını belirtti. Yerli ve milli üretim konularında toplumsal farkındalığın artmasına da katkı sağlayan etkinlik, aynı zamanda Milli Teknoloji Hamlesi’ne destek olmayı hedefliyor.
İbrahim Sandıkçı, CANİKFEST’in gençlere bilim dünyasıyla tanışma fırsatı sunduğunu ve çocuklar, gençler ile yetişkinlerin ilgisiyle gerçekleşen önemli bir etkinlik olduğunu vurguladı. Festival kapsamında düzenlenen bilim söyleşileri, siber güvenlik, yapay zeka, robotik kodlama, model uçak yapım atölyeleri, planetaryum gösterimleri gibi pek çok etkinlikle ziyaretçilerin bilim, teknoloji ve sanat serüvenine ortak olmaları hedefleniyor.
CANİKFEST’e ikinci gününde AK Parti Samsun Milletvekilleri Çiğdem Karaaslan ve Ersan Aksu, AK Parti Samsun İl Başkanı Mehmet Köse, TÜBİTAK İzleyicisi ve Amasya Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Dudu Duygu Kılıç da ziyaret gerçekleştirdi. Başkan Sandıkçı, protokol üyelerine etkinlikte yer alan atölyeler ve deney etkinlikleri hakkında bilgi verdi.
CANİKFEST, 26 Nisan 2025 tarihine kadar Canik Özdemir Bayraktar Keşif Kampüsü’nde ziyaretçilerini ağırlamaya devam edecek.
