Yozgat İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, 21-27 Nisan 2025 tarihleri arasında okul ve öğrenci yurtlarının çevresinde kapsamlı denetimler gerçekleştirdi. İl merkezi, Yerköy ve diğer ilçeleri kapsayan çalışmalarda hem öğrencilerin güvenliğini sağlamak hem de kamu düzenini korumak hedeflendi.
Denetimler kapsamında toplam 123 okul ve çevresinde güvenlik kontrolleri yapıldı. Öğrencilerin barındığı 87 yurt ve çevresi de detaylı bir şekilde incelenerek olası güvenlik açıklarına karşı önlem alındı.
Çalışmalar sırasında 2878 kişinin Genel Bilgi Toplama (GBT) sorgulaması gerçekleştirildi. Ayrıca 936 araç kontrol edilerek hem trafik güvenliği hem de kamu güvenliği açısından değerlendirmeye alındı.
Gerçekleştirilen denetimler sonucunda çeşitli eksiklik ve ihlaller tespit edilen 32 araca cezai işlem uygulandı. Yozgat İl Emniyet Müdürlüğü, bu tür denetimlerin öğrencilerin huzuru ve toplum güvenliği için devam edeceğini belirtti.