Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Gerek yatırım ortamının iyileştirilmesi gerekse yeni yapısal reformların hayata geçirilmesi noktasında kararlıyız”

Recep Tayyip Erdoğan, İtalya’nın başkenti Roma’da ekonomi programının kararlılıkla uygulanacağını belirterek, Türkiye ve İtalya arasındaki ticari ilişkilerin arttığını vurguladı. Ekonomideki atılımların devam edeceğini dile getiren Erdoğan, iş dünyasının da işbirliği için adım atması gerektiğini ifade etti.

Recep Tayyip Erdoğan, İtalya'nın başkenti Roma'da ekonomi programının kararlılıkla uygulanacağını

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ekonomi politikalarının kararlılıkla uygulandığını ve bu yönden geri adım atılmayacağını belirtti. İtalya’nın başkenti Roma’da düzenlenen İtalya-Türkiye İş Forumu’nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye ile İtalya arasındaki iş birliğinin yeni ortaklıklara hizmet etmesini arzuladığını dile getirdi. Aynı zamanda, Türkiye ekonomisinin bölgedeki çatışmalara, savaşlara ve 2023 yılındaki depreme rağmen büyümeye devam ettiğini vurguladı.

Erdoğan ayrıca, Türkiye’nin savunma sanayi ihracatının 7 milyar 154 milyon dolara yükseldiğini belirtirken, Türkiye’nin 2024 yılındaki ihracat rekorunu kırdığını, savunma sanayi ihracatının tarihin en yüksek seviyesine çıktığını ifade etti. Ticaret hacmindeki artışa da değinen Erdoğan, Türkiye’nin İtalya’yla ticaret hacminin 2020’de 17,3 milyar dolar seviyesindeyken, 2024 yılında neredeyse ikiye katlanarak 32 milyar doları aştığını açıkladı.

Erdoğan, iş dünyasının da ekonomik iş birliğine katkı sağlaması gerektiğini vurgulayarak, ticaret ve yatırım ilişkilerinin yükseltilmesi için hükümetlerin yanı sıra iş dünyasının da destek olması gerektiğini söyledi. Türkiye ve İtalya arasındaki ticari ve ekonomik ilişkilerin gelişmesi için Avrupa Birliği ile Gümrük Birliği’nin güncellenmesi gerektiğini belirtti. Son olarak, Türkiye ve İtalya arasında yapılacak yeni girişimler ve güçlü ortaklıkların bugünkü iş forumunun verimli olacağına inandığını ifade etti.

İngiltere Başbakanı Keir Starmer, hem başbakanlık görevinden hem de İşçi
Sıradaki Haber İngiltere Başbakanı Keir Starmer, istifa etti