Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

TİKA’dan Arnavutluk’taki yetim ailelere zeytin fidanı ve gübre desteği

TİKA, Arnavutluk’ta yetim aileler için tarımsal destek projeleri sürdürüyor. 50 aileye zeytin fidanı ve gübre desteği sağlanırken, köylerde yaşayan diğer ihtiyaç sahiplerine de tarım paketi dağıtıldı. Türk ve Arnavut halkının iş birliğiyle sosyo-ekonomik kalkınma hedefleniyor.

TİKA, Arnavutluk'ta yetim aileler için tarımsal destek projeleri sürdürüyor. 50

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Arnavutluk’un kırsal bölgelerinde yaşayan ihtiyaç sahibi 50 aileye “Yetim Aileleri için Yeşeren Umutlar Projesi” kapsamında zeytin fidanı ve kimyasal gübre desteği sağladı.
Proje kapsamında, Librazhd ve Berat bölgelerindeki köylerde tarımla uğraşan yetim ailelere toplam bin 750 adet zeytin fidanı ile 2,5 ton kimyasal gübre dağıtıldı. Dağıtım törenine Türkiye’nin Tiran Büyükelçisi Tayyar Kağan Atay, TİKA Tiran Program Koordinatörü Mustafa Ata, Geleceğin Alternatifi Vakfı (ALSAR) Başkanı Mehdi Gurra ve aileler katıldı.

Büyükelçi Atay, ekonomik zorluklara dikkat çekerek tarım ve çiftçilikle geçimini sağlayan aileleri desteklemek amacıyla projenin gerçekleştirildiğini belirtti. Verilen yardımların ailelerin yaşam koşullarına olumlu etkide bulunmasını uman Atay, Türk halkının bu projeyi Arnavut halkına içten bir jest olarak sunmaktan mutluluk duyduğunu ifade etti. ALSAR Vakfı Başkanı Mehdi Gurra ise Türkiye’nin Arnavutluk’taki kurumlarına teşekkür ederek, “Her bir aileye 35 adet zeytin fidanı ve 50 kilogram kimyasal gübre sağlıyoruz. Bu proje, TİKA ve Türkiye Büyükelçiliği tarafından desteklenen ilk girişimimiz değil. İş birliğimizin artarak devam etmesini diliyoruz” şeklinde konuştu.

Aynı proje kapsamında Mart ayında da Tiran, Fier, Lushnje, Elbasan ve Divjaka şehirlerine bağlı köylerde yaşayan 50 yetim ailesine yemeklik ve geçimlik ürünler yetiştirebilmeleri için mısır, fasulye ve yonca tohumu ile 200 kilogram gübreden oluşan tarım paketi desteği sağlanmıştı. TİKA, Arnavutluk’un kırsal bölgelerinde yaşayan yaşlılar, engelliler ve yetim çocuklar gibi dezavantajlı grupların yaşam koşullarını iyileştirmeyi hedefleyen tarımsal kalkınma projelerini sürdürmeye devam edecek.

Ankara’nın Sincan ilçesinde bir minibüsün kontrolden çıkarak kamyonete çarpması sonucu
Sıradaki Haber Ankara’da minibüs kamyonetle çarpıştı: 5 yaralı