Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

3 yaşındaki çocuğun bağırsağından 7 tane mıknatıs çıktı

Ankara’da boncuk mıknatısları yutan 3 yaşındaki Aybars Akkoç, Ankara Bilkent Şehir Hastanesinde 7 mıknatısın başarılı ameliyatla çıkarılması sonucu sağlığına kavuştu. Prof. Dr. Müjdem Nur Azılı, çocuklarda yabancı cisim yutmanın risklerine dikkat çekerek, ebeveynlere hızla sağlık kuruluşuna başvurmalarını önerdi. Aybars’ın babası Muhammet Akkoç, oğullarının durumunu fark eder etmez hastaneye gitmenin doğru olduğunu vurguladı.

Ankara'da boncuk mıknatısları yutan 3 yaşındaki Aybars Akkoç, Ankara Bilkent

Ankara’da yaşayan 3 yaşındaki Aybars Akkoç, oyuncak mıknatıslarını yutarak mide sorunu yaşadı. Ebeveynleri tarafından fark edilmesinin ardından hemen Ankara Bilkent Şehir Hastanesi’ne götürüldü. Yapılan tetkikler sonucunda 5 mıknatıs olduğu belirlendi, ancak ameliyat sırasında toplamda 7 mıknatısın çıkarıldığı ortaya çıktı. Başarılı operasyonla sağlığına kavuşan Aybars’ın durumu İHA muhabiriyle paylaşıldı.
Prof. Dr. Müjdem Nur Azılı, çocuklarda yabancı cisim yutmanın sıkça görüldüğünü ve son zamanlarda benzer durumlarla karşılaştıklarını belirtti. Azılı, mıknatısların bağırsağı tıkayabileceğini, Aybars’ın da 7 mıknatısıyla bağırsaklarının kilitlendiğini ve başarılı bir operasyon geçirdiğini ifade etti. Ayrıca, boncuk mıknatısı yutmanın ciddi sağlık sorunlarına yol açabileceğini vurgulayarak, çocukların bu tür durumlardan uzak tutulması gerektiğini söyledi.
Aybars’ın babası Muhammet Akkoç, oğullarının durumunu öğrendiklerinde tereddüt etmeden hastaneye başvurduklarını ve doktorların gerekli müdahaleyi yaptığını belirtti. Akkoç, sürecin zorlu olduğunu ancak doktorların ilgi ve alakanın hiç eksik olmadığını dile getirdi. Son olarak, şu anda Aybars’ın sağlıklı bir şekilde iyileştiğini ve herhangi bir sorununun kalmadığını ifade etti.

Ankara’nın Sincan ilçesinde bir minibüsün kontrolden çıkarak kamyonete çarpması sonucu
Sıradaki Haber Ankara’da minibüs kamyonetle çarpıştı: 5 yaralı