Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Bakan Kacır: “175 yeşil altyapı projesine 172 milyon dolar hibe desteği sağlayacağız”

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türkiye Sosyal Kapsayıcı Yeşil Geçiş Projesi kapsamında 400 milyon dolarlık bütçe ile yeşil ekonomiye destek vereceklerini açıkladı. Projenin bir parçası olarak, 175 yeşil altyapı projesine 172,6 milyon dolarlık hibe desteği sağlanacak. Yeşil dönüşümü teşvik eden desteklerin yanı sıra, mikro ve küçük işletmelere sağlanacak hızlandırma desteği ile yeşil ekonomiye daha fazla katılım hedefleniyor.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türkiye Sosyal Kapsayıcı

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, “Kapsayıcı ve Yeşil Topluluk Ekonomik Tesisleri bileşeninde; yerel idarelerin ve kamu kurumlarının 175 yeşil altyapı projesine 172,6 milyon dolarlık hibe desteği sağlayacağız” şeklinde konuştu.

Ankara’da gerçekleşen ‘Türkiye Sosyal Kapsayıcı Yeşil Geçiş Projesi Tanıtım Programı’, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır’ın katılımıyla düzenlendi. Program, önce hazırlanan bir video sunumu ile başladı ve ardından açılış konuşmalarıyla devam etti.

Bakan Kacır, “Toplam bütçesi 400 milyon dolar olan ‘Türkiye Sosyal Kapsayıcı Yeşil Geçiş Projesi’ni hayata geçiriyoruz” dedi. Proje kapsamında yürütülen ‘Türkiye Yeşil Sanayi Projesi’ ve ‘Türkiye Organize Sanayi Bölgeleri Projesi’ ile 700 milyon doların üzerinde finansmanı sanayicilere, KOBİ’lere ve yeşil teknoloji girişimlerine sağladıklarını belirtti. Ayrıca bölgesel kalkınmayı çevresel sürdürülebilirlikle birleştirmek amacıyla Dünya Bankası iş birliğiyle 400 milyon dolarlık ‘Türkiye Sosyal Kapsayıcı Yeşil Geçiş Projesi’ni başlattıklarını ifade etti. ‘Kapsayıcı ve Yeşil Yatırımlar ile Girişimciliğe Destek’ bileşeniyle KOBİ’lerin yeşil ekonomiye katılımını hızlandırdıklarını, aynı zamanda kadınlar ve gençlerin yeşil ekonomi fırsatlarına erişimini kolaylaştırdıklarını dile getirdi.

Bakan Kacır, “175 yeşil altyapı projesine 172,6 milyon dolarlık hibe desteği sağlayacağız” diyerek sözlerine devam etti. Desteklerle ilgili olarak, yerel yönetimler ve kamu kurumlarının 175 yeşil altyapı projesine 172,6 milyon dolarlık hibe desteği sağlayacaklarını belirtti. Ayrıca Haziran ayında 1 milyar TL’lik hızlandırma desteğini mikro ve küçük işletmeler ile kooperatif ve birliklere sağlayacaklarını duyurdu.

Bakan konuşmasını, “Yeşil dönüşüme katılımı artırmak ve yeşil ekonomi fırsatlarından her kesimin yararlanmasını sağlamak için adımlar atmaya devam edeceğiz” sözleriyle tamamladı. Program, fotoğraf çekimi ile sona erdi.

Ankara’nın Sincan ilçesinde bir minibüsün kontrolden çıkarak kamyonete çarpması sonucu
Sıradaki Haber Ankara’da minibüs kamyonetle çarpıştı: 5 yaralı