Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Sultaniye üzümden ekşi maya ürettiler

Alaşehir Şehit Evren Kara Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde düzenlenen TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı, öğrencilerin teknolojik projeleri ve yaratıcılıklarıyla büyük ilgi uyandırdı. Özellikle üzüm mayası, yangın önleme sistemleri ve güneş takip sistemi gibi projeler, ziyaretçiler tarafından beğeni topladı.

Alaşehir Şehit Evren Kara Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde düzenlenen

Alaşehir Şehit Evren Kara Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı düzenlendi. Öğrencilerin teknolojik projeleri oldukça ilgi çekiciydi. Özellikle bölgenin en önemli geçim kaynağı olan Çekirdeksiz Sultaniye Üzümü ile ilgili projeler ziyaretçilerden büyük beğeni topladı.

Fuarda 16 alt proje sergilendi ve 12 danışman öğretmen ile 38 öğrenci projelerde yer aldı. 2 gün boyunca ziyaretçi akınına uğrayan bilim fuarı, okul yönetimine göre öğrencilerin bilimsel düşünme becerilerini geliştirmek adına oldukça önemliydi. Etkinlik boyunca öğrencilerin projeleri sunuldu, deneyler gösterildi ve çalışma prensipleri aktarıldı. Öğrencilerin özgüvenli sunumları ve konulara hakimiyeti takdir topladı.

Öğrencilerin geliştirdiği projeler arasında Çekirdeksiz Sultaniye üzümden maya üretimi, otomatik gaz kapatma ayarlı ocak sistemi, servis minibüsleri için uyarı sistemi, güneşi takip eden sistem, otomatik balkon kapatma sistemi, ışıklı anahtar ve engelliler için gözlük projesi gibi farklı konseptler yer aldı. Okul Müdürü Hakan Özkan, öğrencilerin yaratıcılıklarını ve başarılarını takdirle karşılayarak, gelecek yıllarda da benzer etkinliklerin devam edeceğini belirtti.

Denizli Bilim Merkezi, gökyüzü tutkunlarını ağırlamaya hazırlanıyor. “Ay’ı Birlikte Gözlemleyelim”
Sıradaki Haber Denizli Bilim Merkezinden gökyüzü tutkunlarına özel etkinlik